Seuraa meitä:

Muut

Tähtihyökkääjät pelastivat venäläisoligarkin jengin häpeältä – “Uskomaton nousu”

Reece Jamesin Chelsea kohtaa seuraavaksi Liverpoolin
AOP

FA Cupissa pelataan keskiviikkona kolme ottelua. Näistä maalirikkain ottelu on toistaiseksi nähty Lontoon pohjoispuolella sijaitesevan Lutonin kotiottelussa Chelseaa vastaan. Englannin mestaruussarjassa pelaava Luton oli lähellä jättiyllätystä Valioliigan jättiläistä vastaan, mutta vieraiden tähtihyökkääjät käänsivät pelin.

FA Cupin neljännesfinaaleissa on pelattu toistaiseksi viisi ottelua ja näistä maalirikkain ottelu on nähty Mestaruussarjan kärkipään joukkueen Lutonin ja Valioliigan superjoukkue Chelsean välillä. Kotijoukkueen hyvästä taistelusta huolimatta Chelsea vei vahvan toisen jakson ansiosta ottelun nimiinsä 3-2 -lukemin edeten kahdeksan parhaan joukkoon FA Cupissa.

Luton tuli tiukkaan kotiotteluunsa hienosta tilanteesta, sillä joukkue oli voittanut kolme edellistä otteluaan Mestaruussarjassa Derbyä, Stokea ja West Bromwichia vastaan. Edellinen tappio oli Birminghamin vieraista helmikuun puoliväliltä, kun Luton kärsi sarjan pohjamudissa pyörivää joukkuetta vastaan 2-1 -tappion.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla heti toisella peliminuutilla kotijoukkue siirtyi 1-0 -johtoon, kun englantilaispuolustaja Reece Burke naulasi vuoden 2022 toisen maalinsa. Chelsea nousi ottelussa vajaan puolen tunnin jälkeen tasoihin, kun vaihtopenkkiä pitkälti kuluttanut espanjalaiskeskikenttä Saul Niguez teki kauden ensimmäisen maalinsa. Avausjaksolta edettiin tauolle kotijoukkueen johdossa, kun Lutonin kärki Harry Cornick iski kauden kahdeksannen maalinsa kaikki kilpailut mukaanlukien.

Toisella jaksolla Thomas Tuchelin valmentama miehistö teki tunnin pelin jälkeen kaksi vaihtoa ja toi muun muassa yhdysvaltalaispelaaja Christian Pulisicin toimesta vauhtia kentälle. Vieraiden hurja painostus toi tulosta lopulta reilu 20 minuuttia ennen loppua, kun saksalaishyökkääjä Timo Werner ohitti kentälle avausjaksolla vaihdetun Harry Istedin. 24-vuotias maalivahti pelasi ensimmäisen ottelunsa Lutonin maalilla moneen kuukauteen.

Kymmenen minuuttia myöhemmin, reilu kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Chelsea siirtyi ansaitusti johtoon, kun Lukas Hradeckyakin kesän EM-kisoissa kurittanut Romelu Lukaku iski Wernerin esityöstä helpottavan osuman.

FA Cupin puolivälierissä tullaan näkemään mielenkiintoisia ottelupareja, kun Middlesbrough tiputti tiistaina Tottenhamin. Tämän yllätyksen lisäksi kahdeksan parhaan joukossa nähdään joko Nottingham tai Huddersfield, jotka pelaavat ensi viikolla toisiaan vastaan neljännesfinaalissa. Huddersfield taistelee Mestaruussarjassa yhdessä Lutonin ja Bournemouthin kanssa vielä noususta Valioliigaan ensi kaudeksi.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Muut