Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Valioliiga

Kiina heiluttaa taas sensuurilippua – Osoitti tempulla suoran tukensa Venäjää kohtaan

Englannin Valioliiga

Kiina on tunnettu pitkään Venäjän läheisenä tukijana. Nyt Kiina on ryhtynyt boikotoimaan Englannin Valioliigaa, koska Valioliiga tuomitsi julkisesti Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.

Kiinalaiset Englannin Valioliigan lähetysoikeuksien omistaja julkistivat perjantaina, etteivät he lähetä sarjan otteluita tänä viikonloppuna sarjan Ukrainalle suunnatun tuen vuoksi. Kiina on Ukrainaan hyökänneen Venäjän läheinen poliittinen liittolainen.

Valioliiga kertoi lausunnossaan, että se “tuomitsee koko sydämestään Venäjän toimet” ja aikoo osoittaa solidaarisuutta Ukrainaa kohtaan.

– Vaadimme rauhaa ja ajatuksemme ovat kaikkien niiden kanssa, joihin tämä on vaikuttanut, sarjan tiedotteessa todettiin.

Toinen Valioliigan tuenosoituksista ovat olleet sarjan kapteenit, jotka käyttävät erityisiä Ukrainan väristä kapteeninnauhaa, ja stadionien näytöillä näytetään “Football Stands Together” -slogania ja taustalla ovat Ukrainan lipun värit.

Faneja on myös kannustettu liittymään “hetken pohdiskeluun ja solidaarisuuden osoittamiseen ennen kunkin pelin alkua”.

Valioliigan oikeudet Kiinassa omistaa iQiyi Sports. Kiistaan liittyy myös se, että Valioliiga tarkistaa lähetyssopimuksiaan Venäjällä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Kiina sensuroi Valioliigaa. Vuonna 2019 Kiinan yleisradioyhtiö CCTV poisti Arsenal-Manchester City-ottelun ohjelmistostaan Arsenalin silloisen keskikenttäpelaajan Mesut Özilin kommenttien jälkeen. Özil oli julkaissut sosiaalisessa mediassa uiguurien kohtelusta Kiinassa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Valioliiga