Seuraa meitä:

Valioliiga

Chelsea saattaa olla myyty nopeasti – Tiedossa kaksi vahvaa ostajaehdokastaa

Todd Boehly ostajaehdokas Chelsea
AOP

Chelsean pääomistaja Roman Abramovitš joutui taipumaan myymään Valioliiga-seuransa Venäjän-vastaisten pakotteiden iskettyä miehen bisneksiin kovalla kädellä. Uudet ostajaehdokkaat löytyivät jo tällä viikolla ja kauppakeskustelut käyvät kuumina.

Yhdysvaltalainen Todd Boehly ja sveitsiläinen Hansjörg Wyss ovat ilmoittaneet aikovansa tehostaa neuvottelujaan Roman Abramovitšin kanssa tänä viikonloppuna Chelsean ostohankkeensa läpiviemiseksi..

Mediatietojen mukaan venäläinen on kiinnostunut lyömään kaupat lukkoon nopeasti. Kiinnostuneille ostajille on asetettu määräaika 15. maaliskuuta, ja yhdysvaltalaisnen Raine-pankki on valjastettu myyntitoimeksiannon järjestelijäksi.

Sveitsiläinen miljardööri Wyss paljasti aiemmin, että hän voisi liittyä konsortioon, joka yrittää ostaa Chelsean. 86-vuotias on tehnyt yhteistyötä Boehlyn kanssa, joka osaomistaa baseball-joukkue LA Dodgersin, ja parin toiveena onkin, että myyntisopimus saadaan aikaan pian. He ovat saaneet kiinnitettyä muut hankkeeseen liittyvät kumppanit, mutta näiden henkilöiden henkilöllisyyttä ei vielä tiedetä.

Boehlyn kerrotaan tarjonneen 2,2 miljardia puntaa Chelseasta jo vuonna 2019. Hän on yhdysvaltalaisen Eldridge Industries LLC:n perustaja, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. Yritys sijoittaa muun muassa mediaan ja urheiluun.

Wyss on aiemminkin työskennellyt Boehlyn kanssa Eldridgessä. Sveitsiläinen on lääkinnällisiä laitteita valmistavan Synthes Holding AG:n perustaja ja entinen puheenjohtaja.

Wyss kertoi aiemmin, että Abramovitšin hintapyyntö oli liian korkea. Tietojen mukaan Abramovitš haluaa jopa neljä miljardia puntaa, mutta talousasiantuntijat eivät usko kuin korkeintaan kahden miljardin punnan hintaan.

Abramovitš on tekemättömässä paikassa

Abramovitš on tukalassa tilanteessa myyntinsä kanssa. Häntä on painostettu Venäjän Ukraina-hyökkäyksen jälkeen ja on epätodennäköistä, että seuramyynti sallittaisiin, jos Ison-Britannian hallitus asettaa pakotteita häntä vastaan. Abramovitš on kiistänyt jyrkästi syytökset siitä, että hänellä olisi yhteyksiä Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin ja Venäjän valtioon tai että hän olisi tehnyt mitään pakotteiden ansaitsemiseksi.

Valioliigan toimitusjohtaja Richard Masters totesi, että venäläisellä ei ole tilanteessa liikaa vaihtoehtoja.

– Tilanne eskaloitui uskomattoman nopeasti ja se oli oikea ratkaisu, koska asema oli kestämätön. Mitä nopeammin myyntiprosessi saatetaan päätökseen, sitä nopeammin kaikilla on varmuus, Masters totesi.

Masters ei ota kantaa kauppojen syntynopeuteen.

– Nopein kauppa on kestänyt kymmenen päivää. Tämä ei tarkoita sitä, että sopimusta ei voitaisi viimeistellä nopeasti, mutta se vie yleensä useita viikkoja ja kaikki riippuu sopimuksen monimutkaisuudesta. Edellyttäen, että tiedot ovat helposti saatavilla, helposti ymmärrettäviä ja niille annetaan kaikki oikeat vastaukset, se voidaan tehdä suhteellisen nopeasti. Jos Iso-Britannia sanktioi omistajaa, se ei mielestäni toimi.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Valioliiga