La Liga

La Ligan suurseura voittoon punaisesta huolimatta – Asema vahvistui kärkitaistelussa

Atletico kaatoi Cadizin.

Espanjan pääsarjassa La Ligassa 28. ottelukierros käynnistyi perjantaina yhdellä ottelulla. Sarjan kärkipään sijoista taisteleva Atletico Madrid kohtasi kotistadionillaan Wanda Metropolitanolla Cadizin, joka pelaa vuorostaan putoamista vastaan. Ottelussa nähtiin paljon tunnetta ja hirveä määrä varoituksia.

Diego Simeonen valmentama Atletico Madrid oli hienon 2-1 -voiton Cadizista perjantai-illan huippumielenkiintoisessa ottelussa La Ligassa.

Ottelun avausjaksolla tunteet kävivät kuumina, kun ensimmäisen 45 minuutin aikana jaettiin yhteensä viisi varoitusta ja niistä yksi Simeonelle. Ottelun kolmesta maalista kaksi nähtiin avausjaksolla, kun kolmen minuutin pelin jälkee Joao Felix iski kotijoukkueen edelle ja juuri ennen taukoa Alvaro Negredo tasoitti pelin. Ottelun voittomaali nähtiin reilut 20 minuuttia ennen täyttä aikaa, kun keskikenttä Raul De Paul iski kotijoukkueelle tärkeän 2-1 -maalin.

Ottelun viimeisillä minuuteilla nähtiin mielenkiintoinen tilanne, kun 83. peliminuutilla kentälle avausmaalin tehneen Felixin tilalle tullut 19-vuotias Javier Serrano otti suoran punaisen. Tämä nosti vieraiden energiatasot tappiin, mutta tasoitusmaalia Cadiz ei kyennyt tekemään hyvistä yrityksistä huolimatta.

Atleticon taistelu sarjan kärkipäässä koskee enää toista sijaa, sillä Espanjan pääkaupungin suurempi joukkue Real Madrid on jo karannut kaikilta La Ligan joukkueilta tavoittamattoman eron päähän. Atletico on sarjassa kolmantena perjantaisen pelin jälkeen neljä pistettä toisena olevaa Sevillaa perässä. Sarjassa viidentenä on Real Betis viisi pistettä Atleticon takana ja neljä parasta joukkuetta etenee ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

Cadiz on tappion jälkeen sarjassa edelleen 18. Takana Alaves on kahden pisteen päässä ja edessä Granada on yhden pisteen edellä. Putoamistaistelussa kahden ottelun voittoputkikin tekee tällä hetkellä ihmettä, sillä Alavesin ero 19. sijalta 14. sijan Elcheen on vaivaiset seitsemän pistettä.