Seuraa meitä:

Muut sarjat

FA Cupin Manchester City-Liverpool-välierää vaaditaan siirrettäväksi pois Wembleyltä

Andy Burnham pormestari Manchester
AOP

Englannin Valioliigan suurjoukkueet Manchester City ja Liverpool Englannin kohtaavat Englannin FA Cupin välierässä. Tuleva ottelu nostattaa kuitenkin myös huolta.

Manchesterin pormestari Andy Burnham ja Liverpoolin pormestari Steve Rotherham ovat vaatineet Manchester Cityn ja Liverpoolin välisen Englannin FA Cupin välieräottelun siirtämistä helpommin saavutettavalle stadionille.

Ottelu pelataan Englannin Lontoossa Wembley-stadionilla viikon 15 viikonloppuna, samaan aikaan kun suunnitellut huoltotyöt tarkoittavat sitä, että Manchesterista tai Liverpoolista ei kulje junia Lontooseen.

Tämä tarkoittaa sitä, että matkustaminen otteluun on suuri haaste molempien seurojen faneille. Burnham ja Rotherham ovatkin lähestyneet Englannin jalkapalloliittoa FA:ta kirjeellä.

– Kun otetaan huomioon nousevat polttoainekustannukset, on selvää, että molempien tähän otteluun osallistuvien seurojen kannattajat kohtaavat kohtuuttomia kustannuksia ja vaivaa – ja tämä on ennen kuin mitään ympäristövaikutuksia otetaan huomioon, kirjeessä todetaan.

– Siellä on myös merkittäviä logistisia- ja turvallisuusnäkökohtia. Kun tuhannet fanit tekevät pitkän matkan etelään, valtava määrä ihmisiä liittyy M6-tielle, joka todennäköisesti on muutenkin jo tukossa pyhäpäiväliikenteen vuoksi.

Pormestarit ovat huolissaan, että liikenneongelmat estäisivät faneja näkemästä ottelua.

– Yksi onnettomuus johtaisi siihen, että koko moottoritie pysähtyisi ja fanit eivät ehtisi aloituspotkuun.

Fanit ovat pormestarien mukaan tärkeä voimavara jalkapallolle.

– Viime vuoden aikana olemme kuulleet monta kertaa iskulauseen “Jalkapallo ilman faneja ei ole mitään”. Jos tämä päätös jätetään voimaan ja ihmiset joko hinnoitellaan pois tästä pelistä tai he eivät voi osallistua muista syistä, ne sanat ovat merkityksettömiä monille.

– Uskomme, että ilmeisin ratkaisu on siirtää peli helpommin saavutettavalle stadionille ja tarjota rakentavaa yhteistyötä kanssanne sen toteuttamiseksi, kirjeessä painotetaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Muut sarjat