Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Maajoukkueet

Saksalaisfani sortui todelliseen törkytemppuun lauantaisessa Israel-maaottelussa

Saksa Israel 26.3.2022
AOP

Lauantaisessa Saksa-Israel-ystävyysmaaottelussa nähtiin järkyttävä episodi, kun saksalaiskannattaja teki natsitervehdyksen ottelun aikana katsomossa.

Saksa päihitti Israelin lauantaisessa maaottelussa 2-0-lukemin Kai Havertzin ja Timo Wernerin maaleilla. Pelin jälkeen pääosaan nousi kuitenkin saksalaiskannattajan natsitervehdys katsomossa pelin aikana. Mieskannattajaa uhkaavat nyt rikossyytteet ja vakavat seuraukset, sillä natsitervehdyksen tekeminen on kielletty Saksan rikoslaissa sekä perustuslain vastaisen organisaation symbolina että vihapuheena.

28-vuotias kannattaja tunnistettiin jo pelin aikana ja Mannheimin poliisin mukaan miestä vastaan on aloitettu jo tutkinta. Mies voi saada tempauksestaan niin sakkoja kuin vankeustuomionkin. Hän saa myös suurella todennäköisyydellä porttikiellon saksalaisstadioneille.

Saksan jalkapalloliitto DFB tuomitsi tempauksen jyrkkäsanaisesti tiedotteessaan.

– Tuomitsemme jyrkästi tämän äärioikeistolaisen tapauksen. Syrjintä solvaavin teoin tai syrjintä ylipäätään ei kuulu jalkapalloon lainkaan, DFB painotti.

Lauantainen tapaus ei ollut ensimmäinen laatuaan tällä kaudella Saksassa. Aiemmin tällä kaudella antisemitismiä koettiin Union Berlin-Maccabi Haifa-harjoitusottelussa.

Berliiniläisseuran fanit huusivat solvauksia vierasfaneille, ja seura pyysi tapauksia anteeksi ja antoi myöhemmin porttikiellon eräälle huutelijoista. Maccabi Haifa oli ensimmäinen israelilaisseura, joka pelasi natsiaikana valmistuneella Berliinin Olympiastadionilla.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Maajoukkueet