Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Maajoukkueet

MM-karsintojen Nigeria-Ghana ottelussa vakava mellakka, jolla oli surullinen seuraamus

Nigeria Ghana 29.3.2022
AOP

Ghana ja Nigeria kohtasivat tiistaina Afrikan MM-karsintojen loppuottelussa. Ottelu päättyi 1-1 ja Ghana eteni talven MM-kisoihin vierasmaalisäännön turvin. Ottelun jälkeen syntyi kuitenkin kahakka, jolla oli surulliset seuraamukset.

Nigeria ja Ghana kohtasivat Nigerian Abujassa sijaitsevalla Abuja National Stadiumilla. Ottelun päätösvihellyksen soitua nigerialaisfanit raivostuivat siitä, ettei maa päässyt talven MM-kisoihin ja ryntäsivät kentälle.

Uutistoimisto Reutersin mukaan fanit heittivät esineillä Ghanan kannattajia ja pelaajia, jotka joutuivat pakenemaan pelaajatunneliin päästäkseen poist stadionilta. Poliisi puuttui asiaan hakkaamalla mellakoita patukoilla ja suihkuttamalla kyynelkaasua.

Nigerialaisfanien raivo kumpusi siitä, että kyseessä oli vasta historian toinen kerta vuoden 1994 MM-kisojen jälkeen, kun maa ei päässyt MM-lopputurnaukseen. Myös maan Afrikan Cup of Nations -taival päättyi jo neljännesvälierissä.

Mellakka johti myös kuolemantapaukseen

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA vahvisti pelin jälkeen, että tohtori Joseph Kabungo, sambialainen ottelulääkäri, menehtyi äkilliseen sydänkohtaukseen pelin jälkeisen mellakan aikana.

– FIFA haluaa välittää syvimmät osanottonsa hänen perheelleen ja läheisilleen sekä Sambian jalkapalloyhteisölle, liiton lausunnossa todettiin.

Sambian jalkapalloliitto FAZ kunnioitti myös tohtori Kabungoa sosiaalisessa mediassa ja kutsui häntä “jalkapalloyhteisömme omistautuneeksi ja laajalti rakastetuksi jäseneksi”.

– Hänen vaikutuksensa oli valtava, koska hän oli myös osa Sambian vuoden 2012 AFCON-voittajatiimiä. Hänen kuolemansa on valtava menetys, koska tohtori Kabungo oli ystävä ja uskottu monien sukupolvien pelaajille ja heidän perheilleen.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Maajoukkueet