Seuraa meitä:

Muut sarjat

Valioliigan Manchester Unitedin managerihaku lähestyy huipennustaan – Kaksi huippunimeä loppusuoralla

Erik ten Hag Mauricio Pochettino
AOP

Spekulointi Englannin Valioliigan Manchester Unitedin ensi kauden managerista käy kuumana. United on tiedottanut jo, ettei nykyinen manageri Ralf Rangnick jatka enää tehtävässään tämän kauden jälkeen.

Englannin Valioliigan Manchester Unitedissa ei olla tyytyväisiä tämän kauden antiin. Kausi on kulkenut takellellen niin kotimaan kentillä kuin Euroopan kentilläkin ja Ole Gunnar Solskjær saikin kenkää marraskuussa. Norjalaisen tilalle palkattiin saksalainen Ralf Rangnick, josta seura kuitenkin tiedotti myöhemmin, että hänen pestinsä kestää vain kuluvan kauden loppuun.

Spekulaatiot Rangnickin seuraajasta käyvät kuumina. Esille on noussut kaksi pääehdokasta: Ajaxin hollantilaismanageri Erik ten Hag ja Paris Sant-Germainin argentiinalaismanageri Mauricio Pochettino. United on edennyt jo haussaan haastateluvaiheeseen ja useiden englantilaismedioiden mukaan päätös on edessä lähitulevaisuudessa.

Ten Hag nousi nopeasti huipulle

52-vuotias hollantilainen ten Hag pelasi 13-vuotisella urallaan pelkästään Hollannissa FC Twentessä, De Graafschapissa ja RKC Waalwijkissa yhteensä 336 maalia ja teki 15 maalia Hollannin Eredivisiessä vuosina 1989-2002.

Vuonna 2012 alkaneella manageriurallaan hollantilainen on luotsannut Hollannin Eerste Divisiessä Go Ahead Eaglesiä, Saksan 3. Ligassa Bayern Münchenin kakkosjoukkuetta sekä Hollannin Eredivisiessä FC Utrechtia ja Ajaxia. Ten Hag on niittänyt menestystä myös sekä Utrechtin että Ajaxin kanssa kansainvälisillä kentillä.

Ten Hagilla on voimassa oleva sopimus Ajaxin kanssa myös ensi kaudesta, joten United joutuisi maksamaan amsterdamilaisseuralle siirtokorvauksen, mikäli ten Hag siirtyisi Manchesteriin.

Pochettinolla vyöllään pitkä kansainvälinen pelaaja- ja manageriura

50-vuotias Pochettino oli jo pelaajaurallaan menestynyt tekijä. Argentiinalainen aloitti ammattilaisuransa kotimaansa Newell’s Old Boysissa vuonna 1989. Hän siirtyi sieltä Espanjan La Ligan Espanyoliin vuonna 1994, josta matka jatkui Ranskan Ligue 1:n Paris Sant-Germainiin ja Bordeaux’hun, josta hän kävi myös lainalla Espanyolissa.

Hän palasi espanjalaisseuraan vuonna 2004 pysyvästi, jossa hän päätti myös uransa vuonna 2006. Pochettino edusti myös Argentiinaa maajoukkuetasolla yhteensä 20 ottelussa.

Pochettino aloitti manageriuransa vuonna 2009 tutussa osoitteessa, Espanjan La Ligan Espanyolissa. Sieltä ura jatkui Englannin Valioliigaan Southamptoniin ja Tottenhamiin. Tottenhamin kanssa mies eteni Euroopan kentillä jopa aina Mestarien Liigan finaaliin saakka. Tämän jälkeen matka jatkui Ranskan Ligue 1:n PSG:hen, jossa europelit tulivat myös tutuiksi.

Myös Pochettinolla on sopimus ensi kaudesta, joten United joutuisi maksamaan pariisilaisseuralle siirtokorvauksen, mikäli Pochettino siirtyisi Manchesteriin.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Muut sarjat