Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Veikkausliigan HIFK laittoi pelaajakarusellin pyörimään urakalla – Kaksi pelaaja sisään, viisi ulos

Wilson Kamavuaka keskikenttäpelaaja HIFK
AOP

Veikkausliigan HIFK:n kokoonpano elää viime kaudelta tutulla tavalla aivan 2.4. alkavan Veikkausliiga-kauden alla. Pelaajaliikennettä on sekä sisään- että ulospäin.

Kongon demokraattisen tasavallan ja Saksan kansalaisuudet omistava keskikenttäpelaaja Wilson Kamavuaka liittyy Veikkausliigan HIFK:n riveihin. Kamavuaka ehti jo debytoida harjoitusottelussa TPS:ää vastaan. Kamavuaka on 31-vuotias ja oikeajalkainen. Pituutta häneltä löytyy 188 senttimetriä. Hän on pelannut 12 maaottelua Kongon demokraattisen tasavallan maajoukkueessa.

– Olen ollut vasta vähän aikaa täällä, mutta kylmää ainakin on. Paljon kylmempää kuin Saksassa. Ihmiset ovat ystävällisiä ja avoimia. Joskus olen tarvinnut apua, esimerkiksi kysyäkseni suuntaa jonnekin, ja kaikki ihmiset ovat olleet minulle hyvin mukavia. Täällä on myös aika kallista, Kamavuaka kertoo ensikokemuksistaan Suomessa.

Kamavuaka pelasi junioriurallaan Saksassa SF Dürenin, 1. FC Kölnin ja Aachenin nuorisojoukkueissa. Ammatilaisurallaan mies on pelanut Saksassa Hoffenheimin kakkosjoukkueessa, 1. FC Nürnbergissä, SSV Jahn Regensburgissa, SV Darmstadt 98:ssa sekä MSV Duisburgissa. Lisäksi hän on pelannut Belgiassa KV Mechelenissä, Itävallassa SK Sturm Grazissa, Kreikassa Panetolikos FC:ssä sekä Puolassa GKS Tychyssä.

Kamavuakan ensimmäiset kokemukset HIFK:n riveissä ovat olleet positiivisia.

– Ensimmäiset harjoitukset HIFK:ssa ovat olleet positiivisia. OIen päässyt nopeasti tutustumaan kaikkiin ja pääsin harjoitusottelussa pelaamaan. Näin heti valmentajista ja pelaajista, että meillä on laadukas joukkue. Nyt valmennuksen pitää vain ohjata meitä oikeaan suuntaan, niin tulemme varmasti pelaamaan hyvin.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kertoo, että Kamavuaka on tarpeellinen vahvistus tuomaan variaatioita pelaamiseen.

– Halusimme keskikentälle hänenlaisensa pelaajan, jonka myötä meille tulee uudenlainen vaihtoehto keskiakselille.

Ovet kävivät muutenkin kumpaankin suuntaan

Myös keskikenttäpelaaja Fortuna Namputu on solminut pelaajasopimuksen HIFK:n kanssa. Namputun sopimus kattaa kauden 2022. Namputu on raivannut tiensä Helsinkiläisten reservijoukkueesta HIFK/2:sta edustuksen riveihin.

Puolustaja Tino Palmasto on puolestaan lähetetty lainalle Ykkösen Järvenpään Palloseuraan. Samalla HIFK tiedotti purkaneensa neljän pelaajan pelaajasopimukset. Jo aikaisemmin kotimaahansa Portugaliin on palannut puolustaja Andre Farinhá. Myös puolustaja Nnaemeka Anyamelen sopimus on purettu.

Joukkueen mukana hieman pidempään olleet nigerialaiset puolustaja Michael John ja hyökkääjä Sunday Dansu laitettiin myös kotimatkalle. HIFK kertoi myös, että se tulee siirtämään todennäköisesti lisääkin pelaajiaan alemmille sarjatasoille hakemaan peliaikaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat