Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Maajoukkueet

Qatarin miesten MM-kisaisännät saivat rajua kritiikkiä – Norjan jalkapalloliitto keihäänkärkenä

Qatarin jalkapallon miesten MM-kisat 2022
AOP

Qatarin vuoden 2022 miesten MM-kisat puhututtavat jälleen lajipiireissä. Norjan jalkapalloliiton NFF:n puheenjohtaja Lise Klaveness sätti Qatarissa käydyssä kongressissa Qataria monista epäkohdista ja suututti kisaisännät puheillaan.

Qatarin vuoden 2022 miesten MM-kisat ovat nostattaneet kohuja jo kisaisäntävalinnasta alkaen. Valintaprosessia epäiltiin korruptiosta ja epäselvyyksistä ja kisäisännyyden saanutta Qataria syytetään heikosta ihmisoikeustilanteesta. Myös esimerkiksi seksuaalivähemmistöjen kohtelu maassa ei kestä lähempää tarkastelua.

Qatarissa järjestettiin torstaina Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n kongressi. Kongressissa Norjan jalkapalloliiton NFF:n puheenjohtaja Lise Klaveness tylytti koko Qatarin MM-kisaprojektia tylyin sanankääntein.

– Vuonna 2010 FIFA myönsi MM-kisat kelpaamattomilla tavoilla, joilla oli ei-hyväksyttäviä seurauksia. Ihmisoikeudet, tasa-arvo, demokratia – jalkapallon perusintressit olivat avauskokoonpanossa vasta monta vuotta myöhemmin.

Myös MM-kisojen valmistelu- ja rakennustyöt ovat olleet skandaalien keskellä. Ulkomaista halpatyövoimaa käytetään röyhkeästi hyväksi ja työmailla on sattunut myös lukuisia, jopa kuolonuhreja vaatineita, onnettomuuksia.

– Loukkaantuneista siirtotyöläisistä ja MM-kisoja valmisteltaessa kuolleiden perheenjäsenistä on pidettävä huolta. FIFA:n, meidän kaikkien, on ryhdyttävä tarvittaviin toimiin, jotta muutos todella toteutetaan.

– Ei ole tilaa työnantajille, jotka eivät takaa MM-kisojen työntekijöiden turvallisuutta, ei tilaa johtajille, jotka eivät voi isännöidä naisten pelejä, ei tilaa isännille, jotka eivät voi laillisesti taata LGBTQ+-ihmisten kunnioitusta ja turvallisuutta, jotka tulevat tähän unelmateatteriin, norjalainen täräytti.

Korkeimman komitean pääsihteeri Hassan Al Thawadi vastasi Klavenessin syytöksiin ja kertoi olevansa niistä pöyristynyt.

– Haluan ilmaista pettymykseni. Rouva puheenjohtaja vieraili maassamme, eikä pyytänyt tapaamista, ei yrittänyt ottaa meihin yhteyttä eikä yrittänyt käydä vuoropuhelua ennen puheenvuoroaan kongressissa tänään.

Al Thawadin mukaan kisaisännät ovat valmiita ja halukkaita avoimeen keskusteluun.

– Kehotan kaikkia, olemme aina olleet avoimia dialogille, olemme aina ottaneet vastaan ​​rakentavaa kritiikkiä, joka perustuu keskusteluun, asioiden ja asioiden kontekstin ymmärtämiseen sekä prosessin ja paikan päällä olevien tosiasioiden ymmärtämiseen.

– Ovemme ovat aina olleet auki. Pidämme ovemme auki kaikille, jotka haluavat ymmärtää asiat, jotka haluavat ymmärtää, mitä se on ja kouluttaa itseään ennen kuin tuomitsevat.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Maajoukkueet