Teemu Pukki piti Norwichin Valioliiga-haaveet elossa – Huippuottelussa päädyttiin pistejakoon!

Norwichin Teemu Pukki tuulettaa.

Valioliigassa pelattiin sunnuntaina iso kierros, kun kaikenkaikkiaan kahdeksan joukkuetta olivat tulessa. Päivän ehdoton pääkamppailu pelattiin Manchesterissa, kun sarjakärjessä oleva City sai vieraakseen Liverpoolin. Myös sarjan pohjamudissa pelattiin iso kamppailu, kun Norwich kohtasi Burnleyn ja tarvitsi ottelusta pisteet sarjataulukkoon.

Teemu Pukki iski maalin, kun Norwich otti hienon 2-0 -kotivoiton Burnleysta. Norwichin voiton myötä joukkue nousi sarjassa 21 pisteeseen, mutta pitää edelleen viimeistä sijaa hallussaan. Ottelu oli Norwichille käytännössä pakkovoitto, sillä muuten ero olisi kasvanut jo liian suureksi 17. sijaa hallussaan pitävään Evertoniin.

Norwich siirtyi jumbofinaalissa 1-0 -johtoon vain kymmenen peliminuutin jälkeen, kun ranskalaiskeskikenttä Pierre Lees Melou naulasi pallon ohi englantilaismaalivahti Nick Popen. Ottelun toista maalia saatiin odottaa sitten seuraavat 76 minuuttia ennen kuin Norwichin paras maalintekijä, suomalaiskärki Pukki iski sinetin joukkueensa voitolle kauden yhdeksännellä maalilla.

Iltapäivän otteluissa nähtiin kotivoittoja, sillä Brentford kaatoi kotonaan West Hamin 2-0 -lukemin ja Leicester oli Crystal Palacea lukemin 2-1 parempi.

Valioliigan kärkitaistelu pysyy tiukkana

Manchester City ja Liverpool päättivät huikean Valioliiga-sunnuntain pelaamalla 2-2 -tasapelin. Kahden Valioliigan kärkiseuran välinen piste-ero pysyi edelleen yhdessä, kuten ennen sunnuntain otteluakin.

Ottelun avausjaksolla nähtiin kolme maalia. Belgialaistähti Kevin De Bruyne naulasi 1-0 -lukemat taululle vain viiden minuutin pelin jälkeen. Liverpool tuli tasoihin vain kahdeksan minuuttia myöhemmin Diogo Jotan osumalla. City pääsi tauolle kuitenkin johdossa, sillä Gabriel Jesus naulasi reilun puolen tunnin pelin jälkeen Pep Guardiolan valmentaman joukkueen johtoon.

Toisella jaksolla nähtiin välittömästi vieraiden tasoitusmaali, kun Sadio Mane iski Mo Salahin esityöstä pallon ohi Edersonin. City iski itsensä hetkeksi johtoon reilun tunnin pelin jälkeen, kun Raheem Sterlingin tekemä maali hylättiin paitsiona VAR-tarkastuksen jälkeen.