Seuraa meitä:

Siirtouutiset

Veikkausliigan Ilves nimitti toimitusjohtajakseen pitkän linjan urheilumiehen

FC Lahti vs Ilves
AOP

Veikkausliigan Ilves on valinnut uuden toimitusjohtajan Risto Niklas-Salmisen tehtävään 1.10.2022 alkaen. Sitä ennen hän perehtyy tulevaan tehtäväänsä aikataulun salliessa. Entinen toimitusjohtaja Tomi Erola siirtyi jo aiemmin Ilveksen Liiga-joukkueen tehtäviin.

Ilves Edustus Oy:n toimitusjohtajan ruoriin tarttuva 56-vuotias Risto Niklas-Salminen on urheiluliiketoiminnan ammattilainen, jolta löytyy lähes 30 vuoden kokemus Intersport Koskikeskuksen kauppiaana..

Niklas-Salminen on suorittanut eMBA-tutkinnon sekä yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon. Tämän lisäksi hänellä on vuosien aikana ollut lukuisia luottamustehtäviä, muun muassa K-kauppiasliitto Ry:n hallituksen jäsenenä sekä Erikoiskaupan liitto Ry:n puheenjohtajana.

Niklas-Salmisen Ilves-ura pelaajana alkoi vuonna 1977, joka johti lopulta aivan edustusjoukkuerinkiin asti, jossa hän pelasi vuosina 1984–1985.

– Aloitin pelaamisen Ilveksen Futis-Liigassa, josta ikäkausijoukkueiden kautta etenin edustusjoukkueeseen asti. Olin maalivahti ja siihen aikaan edustusjoukkueessa pelasivat myös Mika Malinen ja Vesa Holli. He olivat sen verran kovia pelureita, että itse päädyin penkinlämmittäjäksi.

– Nuo ovat olleet loistavia muistoja Ilveksestä juniori- sekä edustusjoukkuevuosilta, Niklas-Salminen muistelee.

Niklas-Salminen kertoo nimityksensä olleen monen asian summa.

– Päätimme vajaa vuosi sitten jättäytyä kauppiaan roolista sivuun. Olemme tehneet Ilveksen kanssa monet vuodet yhteistyötä, ja he ovat olleet Intersportille tärkeä seurayhteistyökumppani.

– Olen lisäksi tehnyt myös seuran taustoissa töitä muun muassa Ilves Jalkapallo Oy:n hallituksen puheenjohtajana muutaman vuoden, joten organisaatio ja ihmiset ovat tuttuja, Niklas-Salminen sanoo.

Ilves on ollut Niklas-Salmisen sydämessä aina.

– Ilves on ollut minulle aina intohimo. Olen yllättynyt, että olen päätynyt tähän rooliin, mutta myös onnellinen, että minulle on annettu tämä mahdollisuus, Niklas-Salminen jatkaa.

Niklas-Salmiselle on tärkeää luoda organisaatiossa yhdessä tekemisen- ja voittajakulttuuria.

– Yksi isoin tekijä menestyksessä on onnistunut asiakaskokemus. Pelaajat hoitavat oman osuutensa kentällä, mutta meidän tulee yhdessä työtekijöiden kanssa luoda hyvää tunnelmaa Ratinaan ja myöhemmin myös Tammelan jalkapallostadionille.

Niklas-Salminen unelmoi Ilveksen olevan tulevaisuudessa yksi johtavista jalkapalloseuroista Pohjoismaissa.

– Lentokorkeutta tulee olla tarpeeksi, mutta se miten nuo asiat saavutetaan, lähtee arjen tekemisestä. Meidän tulee tehdä ne ylivoimaisen hyvin. Menestys ei tule vahingossa, vaan menestys saavutetaan tekemällä asiat hyvin, Niklas-Salminen summaa.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Siirtouutiset