Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Maajoukkueet

Naisten kesän EM-kisoissa stadionkritiikkiä – Kisaorganisaatio pistää hanttiin

Old Trafford Manchester United Englanti
AOP

Naisten vuoden 2022 EM-kisat järjestetään Englannissa kymmenellä eri stadionilla. Tiistaina Islannin tähtikeskikenttäpelaaja Sara Björk Gunnarsdóttir kuitenkin nostatti keskustelua osan stadioneista arvokisakelpoisuudesta.

Naisten vuoden 2022 EM-kisojen pelistadionien joukossa on monta legendaarista stadionia, muun muassa Lontoon Wembleyn stadion ja Manchester Unitedin Old Trafford. Islantilainen keskikenttäpelaaja Sara Björk Gunnarsdóttir valitti kuitenkin tiistaina Manchesterissä sijaitsevasta Manchester City Academy -stadionista Their Pitch -podcastissa.

Gunnarsdottir kuvasi 4 700 hengen stadionin käyttöä EM-kisoissa epäkunnioittavaksi naisten jalkapalloa kohtaan. Hän arvosteli myös osaa muista stadionvalinnoista.

Kisajärjestäjät vastasivat kritiikkiin ja paljastivat tiistaina, että kahdeksan ottelua on jo loppuunmyyty, mukaan lukien molemmat Islannin alkulohkopelit City Academy Stadiumilla ja myös kaikki Englannin alkulohkopelit ovat loppuunmyytyjä.

Kisaorganisaatio vastasi myös Gunnarsdóttirin esittämään kritiikkiin. Organisaatio ei allekirjoittanut islantilaisen kommentteja.

– Manchester City Academy ei ole harjoituskenttä. Se on Manchester Cityn naisten edustusjoukkueen virallinen kotistadion. Sitä on käytetty aiemmin Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n naisten Mestarien liigan otteluissa ja se luo upean ilmapiirin, joka on naisten EM-kisojen arvoinen.

Hyvin sujunut lipunmyynti on kisaorganisaation mukaan tästä todiste.

– Islannin kaksi avausottelua on myyty loppuun viiden muun EM-kisaottelun ohella, mikä korostaa jo valtavaa kiinnostusta turnausta kohtaan.

– Olemme varmoja, että monet ottelut ovat loppuunmyytyjä, ja odotamme innolla yli kaksinkertaistavamme Hollannin vuoden 2017 EM-turnauksen kokonaismäärän ja toimittavamme kaikkien aikojen parhaan naisten EM-turnauksen.

Organisaatio puolusti myös stadionvalintoja.

– Uskomme, että Englannin kahdella suurimmalla jalkapallostadionilla (Old Trafford ja Wembley), neljällä stadionilla, joiden kapasiteetti on vähintään 30 000, kahdella yli 10 000 stadionilla ja kahdella alle 10 000 stadionilla, on oikea yhdistelmä stadioneja, joilla turnaus täyttää potentiaalinsa.

EM-turnaus alkaa Old Traffordilla keskiviikkona 6. heinäkuuta, kun Englanti kohtaa Itävallan, ja se päättyy Wembley-stadionilla finaaliin, joka pelataan sunnuntaina 31. heinäkuuta.

EM-turnauksen lohkojako

Lohko A: Englanti, Itävalta, Norja, Pohjois-Irlanti
Lohko B: Saksa, Tanska, Espanja, Suomi
Ryhmä C: Hollanti, Ruotsi, C3*, Sveitsi
Lohko D: Ranska, Italia, Belgia, Islanti

* Venäjä on suljettu toistaiseksi turnauksesta

EM-turnauksen pelipaikat

Wembley-stadion (Lontoo)
Brentford Community -stadion (Lontoo)
Brighton and Hove Community -stadion (Brighton)
Manchester City Academy -stadion (Manchester)
Old Trafford (Manchester)
Stadion MK (Milton Keynes)
New York -stadion (Rotherham)
Bramall Lane (Sheffield)
St Mary’s -stadion (Southampton)
Leigh Sports Village (Leigh)

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Maajoukkueet