Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Skotlannissa leimahti cupin välierässä – Faniryhmää syytetään viharikoksesta

AOP

Skotlannin cupin Glasgow Rangers-Celtic -välieräottelussa nähtiin ikävä välikohtaus, kun Rangersin fanit lauloivat uskontoa ja katolilaisuutta pilkkaavia laulua.

Skotlannin poliisi tiedotti maanantaina tutkivansa Celticin kotistadionilla Hampden Parkilla sunnuntaina kuultua Glasgow Rangers -faniryhmän uskontoa ja katolilaisuutta pilkkaavaa laulua. Rangers voitti Celticin 2-1 ja eteni Skotlannin cupin finaaliin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2016. Poliisi joutui siirtämään faniryhmän pois alkuperäiseltä alueeltaan kesken ottelun.

Pääjohtaja Mark Sutherland, Suur-Glasgow’n divisioonan komentaja, kertoi tiedotteessa, että tuolloin ensisijaisena tavoitteena oli siirtää kannattajat pois suuren riskin alueelta. Sutherland kertoi, että poliisi tutkii parhaillaan videotallenteita tapahtumista.

– Skotlannin cupin välierä Celticin ja Rangersin välillä Hampden Parkissa Glasgow’ssa sunnuntaina 17. huhtikuuta oli suuri ja monimutkainen operaatio, jossa poliisit työskentelivät useiden kumppaneiden kanssa eri puolilta maata varmistaakseen, että ottelu etenee turvallisesti ja mahdollisimman vähällä häiriöllä suurelle yleisölle.

– Skotlannin poliisilla oli oikeasuhteinen suunnitelma tapahtuman tukemiseksi ja väkivallan, epäjärjestyksen ja epäsosiaalisen käytöksen nopeaksi käsittelemiseksi.

Faniryhmiä ohjattiin jo ennen ottelua.

– Ennen aloituspotkua ryhmä Rangersin kannattajia saatettiin stadionille. Poliisioperaation painopiste oli tällä hetkellä yleinen turvallisuus ja nopea siirtyminen pois alueelta, jossa kannattajaryhmien välillä oli suuri epäjärjestyksen riski. Tuolloin otettiin todisteita videomateriaalista, ja nyt tutkitaan saatettujen henkilöiden väitetystä lahkolaista ja katolilaisuuden vastaista laulua.

Tapahtuneeseen suhtaudutaan suurella vakavuudella.

– Katolilaisuuden vastainen ja kaikenlainen viharikollisuus on täysin mahdotonta hyväksyä, ja tämän päivän tapahtumat muistuttavat meitä jatkuvista haasteista, joita meillä on joissain osissa Skotlannin lahkolaisuuden kanssa.

– Skotlannin poliisin on tietysti osallistuttava laajempaan ja yhteiseen vastaukseen, ja odotan pidätyksiä otteluun liittyen, Sutherland painotti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat