Seuraa meitä:

Bundesliiga

Bayern Munchen teki hurjaa historiaa! – “Tästä täytyy nauttia”

Bayern Munchen juhlii maalia.
AOP

Jalkapallon yhdessä neljästä viidestä suuresta eurooppalaisesta sarjasta on mestari saatu jo varmuudella selville. Bayern Munchen varmisti Saksan Bundesliigan voiton kolme kierrosta ennen sarjakauden loppua. Bayern oli kotiyleisönsä edessä sarjan kakkoseksi sijoittuvaa Borussia Dortmundia parempi. Vaikka Bayern voittaa Bundesliigan, niin kokonaisuutena kausi on joukkueelle pettymys.

Bayern Munchen varmisti lauantaisella voitollaan Borussia Dortmundista organisaation kymmenennen Bundesliigan mestaruuden. Bayern johtaa sarjaa ennen kolmea viimeistä pelikierrosta 12 pisteellä, joten Dortmund ei enää kykene joukkuetta saamaan kiinni. Lauantain huippuottelun Bayern voitti kotistadionillaan 3-1 -lukemin.

Bayernin maaleista Allianz Arenalla vastasivat Robert Lewandowski, Jamal Musiala ja Serge Gnabry. Avausjaksolla maalinteossa onnistuivat Gnabry ja Lewandowski. Toisen jakson loppupuolella Musiala niittasi loppulukemat. Dortmundin ainokaisesta vastasi toisen jakson alussa rangaistuspotkusta Emre Can.

– Tästä täytyy nauttia. Jokainen mestaruus on erilainen. Tänään olimme hyviä, kun otimme voiton ja näytimme, että olemme parempi joukkue. Ei ole koskaan helppoa pysyä keskittyneenä ja pelata hyvää jalkapalloa läpi kauden. Ehkä muutaman vuoden päästä porukka ymmärtää mitenkä kova saavutus on voittaa kymmenen mestaruutta putkeen, kommentoi puolalaistähti Lewandowski.

Saksalaismaalivahti Manuel Neuerille mestaruus oli kymmenes putkeen, kuten myös saksalaislegenda Thomas Mullerille.

– Olemme tosi iloisia. Paremmaksi tämän päivän tekisi se, että meillä olisi oikeasti palkinto käsissämme. Minulle ja Mullerille tämä on tosi ainut laatuista. Olemme mestareita kymmenettä kertaa putkeen ja se on jotenkin uskomatonta. Täällä oli 75 tuhatta katsojaa seuraamassa peliä ja halusimme lyödä sinetin mestaruudelle näiden fanien edessä, kommentoi Neuer mestaruutta.

Vaikka Bayern ei Mestarien liigassa juhlikkaan, niin päävalmentaja Julian Nagelsmann oli iloinen.

– Tämä on minulle ensimmäinen iso mestaruus ja organisaatiolle hurja rajapyykki. Tämä oli merkittävä mestaruus, ei pelkästään pelaajille, jotka ovat voittaneet 10-11 kertaa. Se oli tärkeää saada varmistettua kotiyleisön edessä ja Dortmundia vastaan. Se ei ole koskaan helppoa, päätti Nagelsmann.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Bundesliiga