Seuraa meitä:

Mestarien liiga

Jälleen se nähtiin! – Isokaan summa rahaa ei ole tae menestykselle, Manchester City

Pep Guardiola joutui pettymään jälleen kerran.
AOP

Pep Guardiolan ja Manchester Cityn haaveet Mestarien liigan voitosta kuihtuivat kasaan keskiviikkona Madridin illassa. Real Madrid käänsi ottelun avain loppuhetkillä nimiinsä ja vei lopulta pelin 120 minuutin taistelun jälkeen. Real matkasi voiton myötä Pariisissa pelattavaan finaaliin, jossa vastaan tulee Valioliigassa Cityä pisteen perässä oleva Liverpool.

Manchester City joutuu vielä ainakin vuoden odottamaan ensimmäistä Mestarien liigan voittoaan. Se varmistui keskiviikkona, kun joukkue menetti tukevan johdon Real Madridia vastaan pelatussa toisessa välierässä, kuten Futisfani.com aiemmin uutisoi.

Pep Guardiolan valmentama joukkue on lähes miljardin arvoinen, mitä tulee transfermarkt.com -sivuston arvioon joukkueen pelaajien yhteisestä arvosta. Joukkueessa pelaa tällä hetkellä markkina-arvoltaan neljä yli 80 miljoonan euron miestä, mutta silti suurimman mahdollisen palkinnon tavoittelu tuntuu mahdottomalta. Viime kaudella City pelasi loppuottelussa, mutta Chelsea oli vahvempi 1-0 -lukemin.

Materiaalista joukkueen menestys ei yksinkertaisesti voi jäädä kiinni. Keskikentällä peliä rytmittää yksi maailman parhaista keskikenttäpelaajista, eli Belgian Kevin de Bruyne. Kärjessä riittää Gabriel Jesusin, Raheem Sterlingin, Jack Grealishin ja Riyad Mahrezin muodossa tulivoimaa riittämiin. Phil Foden on noussut 21-vuotiaana pelaajana hienosti tällä kaudella joukkueen johtaviksi pelaajiksi.

Citystä ei ole ollut voittamaan niissä tilanteissa, kun sitä on joukkueelta odotettu. Vaikka Valioliiga on varmastikin maailman kovatasoisin jalkapallosarja, niin on eriasia juhlia tuon sarjan voittoa, kun pelata Mestarien liigassa itsensä mestariksi. Mestarien liigassa pelattavat ottelut erottaa kuitenkin vuosi toisensa perään jyvät akanoista ja se nähtiin aiemmin myös PSG:n kanssa.

Cityä ja PSG:tä yhdistää molempia se, että tällä kaudella molemmat ovat kompastuneet niin sanotusti heikkoon Real Madridiin. Realista on vaikea puhua heikkona, mutta tämän hetken Los Blancos on heikompi, kun vaikka viisi vuotta sitten. Realista paistaa kuitenkin se, mitä ei ostojoukkueista näe. Sitoutuneisuus, yhteisöllisyys ja ylpeys kantaa organisaation paitaa päällä, ja taistella sen eteen.

Manchester City voi kesällä hankkia norjalaistähti Erling Haalandin Borussia Dortmundista yli sadalla miljoonalla eurolla. Tuoko sekään onnea tai Mestarien liigan voittoa? Vaikea nähdä.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Mestarien liiga