Mestarien liiga

Manchester Cityn unelma ei käynyt vieläkään toteen – Pep Guardiola: ”Se on vain hyväksyttävä”

Pep Guardiola

Real Madridin ja Manchester Cityn välinen ottelupari jää historiaan yhtenä viime vuosien hienoimmista. Jälkimmäinen kamppailu käytiin keskiviikkona ja avausosan tapaan draamaa oli jälleen tarjolla yllin kyllin.

Carlo Ancelottin luotsaama Real Madrid lähti keskiviikon kotiotteluunsa maalin takaa-ajoasemasta, Cityn voittaessa ensimmäisen osan lukemin 4-3.

Santiago  Bernabéulla pelatun ottelun avausjakso eteni tasaisissa merkeissä. Molemmille joukkueille siunaantui muutama kelvollinen maalintekopaikka, mutta viimeistely ontui kummankin puolelta.

Real Madrid aloitti toisen jakson aggressiivisesti ja loi painetta Citizensin maalille. Avausmaalista vastasi kuitenkin vierasjoukkue, kun Riyad Mahrez tälläsi 73. peliminuutin jälkeen pelivälineen etukulmaan Bernardo Silvan upean esityön jälkeen.

Isännät tasoittivat 90. minuutin kohdalla, kun Dani Carvajal lähetti kierteisen pallon kohti Karim Benzemaa, joka jatkoi akrobaattisesti maalin eteen nousseelle Rodrygolle. Brasilialainen iski lähietäisyydeltä pelin tasoihin. Alle kaksi minuuttia tästä Carvajal keskitti jälleen oikealta laidalta ja Rodrygo nousi korkeimmalle puskien oppikirjamaisesti takakulmaan. Cityn kassari Ederson oli täysin voimaton kummassakin tilanteessa, eikä voinut Realin pikamaaleille mitään.

Yhteismaalien ollessa tasan, edessä oli jatkoaika. Sitä ehdittiin pelata vain muutama minuutti, kun Rúben Dias kaatoi Benzeman rankkarin arvoisesti. Pallo täplälle ja ranskalaismaestro iski pallon varmasti oikeaan alakulmaan. Enempää maaleja ei nähty, joten Real marssii finaalein yhteismaalein 6-5.

City pystyi hallitsemaan molempia osaotteluja pitkiä jaksoja, joten pettymys taivaansinisten leirissä oli valtava. Joukkueen valmentaja Pep Guardiola totesi, että lopulta vain tuloksella on merkitystä.

– Olimme lähellä, mutta lopulta se ei riittänyt. Se on niin yksinkertaista. Emme pelanneet parasta peliämme tänään, mutta emme myöskään olleet hätää kärsimässä. He laittoivat paljon pelaajia boksiin ja tekivät kaksi maalia keskityksistä. Jalkapallo on ennalta-arvaamatonta ja joskus se on vain hyväksyttävä.

Lähde: Metro.co.uk