Brighton kylvetti ManU:a kotonaan – Vierasjoukkueelta täysin hengetön esitys

Brighton

Brighton & Hove Albion sai vastaansa Manchester Unitedin lauantain Valioliigakierroksella. Kotijoukkue Brighton oli reilusti edellä pelin jokaisella osa-alueella ja sai Unitedin näyttämään paikoitellen pubijoukkueelta.

Launtain Valioliigakierroksella nähtiin melkoinen yllätys, kun Brighton & Hove Albion kylvetti kotonaan Manchester Unitedia 4-0 lukemin. Punaisten Paholaisten aneemisuus on tullut tutuksi tällä kaudella, mutta näin hengetöntä esitystä tuskin kukaan osasi odottaa.

Ensimmäinen puoliaika eteni Brightonin hallinassa. Vartin pelin jälkeen isäntäjoukkueen Moisés Caicedo avasi maalihanat lauottuaan irtopallon 25 metristä David de Gean selän taakse. Espanjalaiskassari ei nähnyt tilanteessa maskin takaa lähtenyttä laukausta, eikä ehtinyt reagoida riittävän nopeasti. ManU tuskaili pelinsä kanssa koko ensimmäisen puoliajan, eikä saanut luotua juurikaan tekopaikkoja.

Kotijoukkue jatkoi menoaan toisella jaksolla. Espanjalaispuolustaja Marc Cucurella iski rajaheiton jälkitilanteesta isännät kahden maalin etumatkalle. ManU:n merkkauspelaaminen oli maaliin johtaneessa tilanteessa täysin ala-arvoista, ja Cucurellalla oli helppo työ viimeistellä. Epäusko kasvoi vieraitten leirissä, eikä syyttä. Brighton pelasi läpi koko ottelun pirteästi ja iski vielä kaksi maalia, kun Pascal Groß ja Leandro Trossard osuivat maalipuiden väliin.

Kotijoukkueen maalilla pelannut Robert Sánchez oli hyvällä pelipäällä ja torjui vieraitten muutamat lähentelyt varmasti. Brightonille siis täysin ansaittu voitto ja joukkue jatkaa sarjataulukon yhdeksännellä sijalla.

ManU on tällä hetkellä kuudentena, mutta tämän kaltaisilla esityksillä tuokin sijoitus on uhattuna. Joukkueesta paistoi epävarmuus ja luovuttamisen mentaliteetti. Paljon saa tapahtua, ennen kuin Old Traffordilla saadaan nauttia menestyksestä. Erik ten Hagilla onkin melkoinen urakka edessään, hänen astuessaan Punaisten Paholaisten päävalmentajaksi ensi kaudella.