Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com
Pussit.com mainos iso

Valioliiga

Ranskalaislegenda Patrick Vieira ongelmissa – Edessä saattaa olla kovia sanktioita

Patrick Vieira manageri Crystal Palace
AOP

Myös Englannin Valioliigassa nähtiin väkivaltainen välikohtaus fanien rynnättyä kentälle Everton-Crystal Palace -pelin jälkeen. Tällä kertaa väkivallasta syytetty henkilö on kuitenkin manageri, Palacen Patrick Vieira.

Englannin jalkapalloliitto FA kertoo käynnistäneensä kaksitahoisen tutkinnan Everton-Crystal Palace -pelin jälkeisistä tapahtumista. Pelin jälkeen osa kannattajista ryntäsi kentälle ja aiheutti kaaosta. Itse ottelussa Everton varmisti sarjapaikkansa 3-2-voitollaan.

FA:n kurinpito kuulustelee myös Crystal Palacen manageri Patrick Vieira, sillä hän näytti potkivan Everton-fania, joka häiriköi ranskalaista matkalla pukukoppiin.

Vieiraa saattaa uhata pahimmillaan kolmen ottelun toimitsijakielto tempustaan. Mediatietojen mukaan on kuitenkin odotettavissa, että hän saa todennäköisemmin varoituksen, jossa myönnetään, että Vieira oli laillisesti kentällä, toisin kuin hänen ympärillään olevat, ja toimi itsepuolustuksena.

Evertonkaan ei pääse tapahtuneesta kuin koira veräjästä. Se saa todennäköisesti raskaat sakot ja jopa osittainen tai täydellinen katsojakielto tuleviin peleihin on mahdollinen. Pistevähennyksien katsotaan olevan epätodennäköisiä, koska tapahtunut ei suoraan liittynyt itse peliin.

Evertonia pyydetään myös todennäköisesti perustelemaan, miksi se ei tehnyt mitään estääkseen ottelun jälkeisiä tapahtumia.

Cheshiren poliisin pääkonstaapeli Mark Roberts, jalkapallopoliisin kansallinen johtaja Englannissa, ilmaisi pelkonsa ja vaati seuroja ja kannattajia toimimaan nyt.

– On ollut hälyttävää nähdä fanien lukumäärän nousu kentälle tunkeutumisissa otteluiden aikana viimeisen parin viikon aikana.

– Tämä on toisinaan johtanut hyökkäyksiin ja kiistoihin pelaajien, managerien ja seuran henkilökunnan kanssa, mikä on täysin mahdotonta hyväksyä.

Robertsin mukaan joukkueiden työrauhaa pitäisi kunnioittaa.

– Kenttä on pelaajien työpaikka, ja kuten kaikkien muidenkin, heidän pitäisi voida tuntea olonsa turvalliseksi.

Robertsilta löytyi ymmärrystä tilanteen paineisuuden suhteen.

– Tiedän, että tunteet ovat huipussaan, kun seurat nousevat sarjatasoissa tai välttävät putoamisen.

– Se, että suuri määrä faneja ryntää kentälle pelin lopussa, on turvallisuusriski kaikille, ja kehottaisin kaikkia faneja pysymään paikoillaan ja juhlimaan oikealla tavalla, Roberts muistutti.

Myös seuroilla on tarkat vastuut.

– Seurojen vastuulla on varmistaa, että fanit voivat katsella otteluita turvallisesti, ja jatkamme yhteistyötä seurojen kanssa nähdäksemme, mitä voidaan tehdä estääksemme nämä tapaukset tulevaisuudessa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Valioliiga