Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Veikkausliiga

Historiallinen tilastovääryys korjattiin viimein – Ismo Liuksen saavutukset hakevat vertaistaan

HJK
AOP

Tilastojen korjaamisen jälkeen entinen HJK-hyökkääjä Ismo Lius nousee jakamaan kauden 1992 Veikkausliigan maalikuninkuuden Luiz Antônion kanssa.

Hyökkääjä Ismo Lius tunnetaan nelinkertaisena Suomen mestarina (kerran HJK:ssa ja kolmesti Lahden Kuusysissä) sekä nelinkertaisena pääsarjan maalikuninkaana (kaikki Kuusysissä). Vaan eipä tunneta enää. Vastedes Liusta sopii tituleerata viisinkertaiseksi maalikuninkaaksi, sillä listaan lisätään tässä ja nyt kruunu myös HJK-paidassa vuodelta 1992.

Jalkapalloasiantuntijat Harri Laine ja Markku Kasila ovat tehneet tilastohistorian parissa perinpohjaista ja ansiokasta vapaaehtoistyötä vuosien ajan. Case Lius ei kuitenkaan Laineen vinkistä huolimatta edennyt viime vuonna Palloliitossa, joten HJK:n tiedotus Klubissa 115-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vielä yrittää uudestaan.

HJK:n tiedotus soitti Kaj Natrille, joka sanoo muistavansa ottelun – puhelu ei ollut ensimmäinen keskustelu, jonka hän on asiasta käynyt. Natri lupasi perehtyä asiaan, mikäli maalista löytyy video. Ja löytyyhän siitä, Laine oli senkin kaivanut valmiiksi. Videolta näkyy selvästi, että pallon nikkaa TPS-verkkoon päällään numero 15 Lius, eikä numero 5 eli Jari Europaeus.

Natri tarkisti videon ja lähetti Palloliittoon suostumuksensa pöytäkirjan korjaamiseksi. Palloliitossa näytettiin vihreää valoa, ja nyt tilasto on korjattu niin Palloliitossa kuin Veikkausliigassa.

Lius ilahtui saavutuksestaan

Lius on siis vuoden 1992 maalikuningas 21 maalilla, mutta ehkäpä kauneinta tapauksessa on, että aiempi kuningaskin saa pitää kruununsa: hyökkääjä Luiz Antônio teki myös 21 maalia, joten kuninkaita on nyt tuolta vuodelta kaksi. Antonio edusti Jazzia vuodet 1992-1996 ja HJK:ta 1998-2001. Lius puolestaan edusti Klubia 1991-1992 sekä 1994-1996.

Liuksen viides maalikuninkuus nostaa hänet myös historiankirjoissa kaikkien aikojen jaetulle kärkisijalle, sillä viiteen titteliin on pystynyt hänen lisäkseen ainoastaan HJK:n 1930-luvun maalipyssy Aatos Lehtonen (1935-1939). HJK kertoi asiasta Liukselle puhelimitse ja huomioi kuninkuuden 30 vuoden viipeellä saaman tittelin ennen KuPS-ottelun alkua ensi lauantaina.

– Ai että, onpa hieno uutinen! Tulipa tästä hyvä mieli, Lius ilahtui.

– Aika harva voittaa HJK:ssa maalikuninkuuden 56-vuotiaana, nauraa konkari, joka on viimeksi mättänyt maaleja 55-vuotiaiden SM-kisoissa synnyinkaupunkinsa Lahden Reippaan paidassa.

Kotipaikkana Liuksella on viime vuosikymmenen puolivälistä ollut jälleen Helsinki. Lius asuu Lauttasaaressa ja työskentelee Malmilla erityiskoulussa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Veikkausliiga