Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Veikkausliigan HJK pyrkii täydentämään aukkojaan – Testiin ghanalaishyökkääjä

David Accam hyökkääjä HJK
AOP

Ghanalaishyökkääjä David Accam on tämän ja ensi viikon HJK:n testattavana. Accam harjoitteli torstaina ensi kertaa Veikkausliiga-miehistön kanssa.

31-vuotias hyökkääjä David Accam on edustanut urallaan neljää Pohjois-Amerikan MLS-seuraa sekä kolmea ruotsalaista seuraa, joista viimeksi viime kaudella Hammarbytä, jossa hänen lainasopimuksensa umpeutui vuodenvaihteessa. Myös hänen varsinainen sopimuksensa MLS-seura Nashvillen kanssa umpeutui vuodenvaihteessa.

Klubin miehistö koottiin tälle kaudelle etupainotteisesti, eli rinkiin kasattiin laatua ja leveyttä jo alkuvuodesta. Vakavien loukkaantumisten suma sekä Jairin sopimuksen purkaminen kuitenkin pakottivat seurajohdon reagoimaan.

– Kykyjenetsintätiimimme on kartoittanut useita kymmeniä pelaajia: ensin kaikki heti käytettävissä olevat vapaat agentit, joista Accam on nyt testissä, sekä ulkomailla pelaavat, meitä kiinnostavat suomalaiset. Sen jälkeen kartoitimme datan perusteella pelaajat, joiden sopimus umpeutuu kesäkuun lopussa, urheilujohtaja Miika Takkula avaa.

– Parin pelaajan kanssa kävimme neuvotteluja, mutta emme päässeet sopimusehdoista yhteisymmärrykseen. Tuon tason pelaajilla on aina myös muita, rahakkaampia vaihtoehtoja tarjolla kuin mihin omat pelimerkkimme riittävät.

Tällä hetkellä HJK neuvottelee aktiivisesti kahden ulkomaalaisvahvistuksen kanssa. Haussa on hyökkääjä ja keskikenttäpelaaja, jotka toisivat selkeää lisäarvoa nykyiseen miehistöön. Siksi etenkin ulkomaisten vapaiden agenttien kanssa rima on korkealla, koska sopeutumisen täytyy tapahtua nopeasti, kun pitkän talven kaltaista totutteluaikaa ei ole tarjolla.

Kesän siirtoikkuna on perinteisesti ollut haastava.

– Kesän 2019 siirtoikkunassa epäonnistuimme ulkomaalaishankintojen osalta. Sen kokemuksen myötä kykyjenetsintäprosessia on uudistettu ja etenkin dataan perustuvaa rimaa nostettu. Emme ole kahtena viime kesänä tuoneet puhtaasti liigajoukkueen käyttöön yhtään ulkomaalaispelaajaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat