Newcastlen voiton ylle synkkiä pilviä – Tähtipelaaja loukkaantui

Newcastlen Bruno Guimaraes

Newcastle United jatkoi huimaa kauttaan peittoamalla sunnuntaina Fulhamin lukemin 1-0. Harakat saivat pelistä silti myös huonoja uutisia tähtipelaaja Bruno Guimaraesin loukkaantumisen myötä.

Newcastlen ja Fulhamin ottelu starttasi suhteellisen tasaisissa merkeissä Magpiesin ollessa lievästi hallitsevampi osapuoli. Eddie Howen suojatit saivat luotua muutaman maukkaan tekopaikan, mutta Fulham selvisi kuivin jaloin puoliajalle.

Toisella jaksolla Cottagers pystyi haastamaan enemmän ja sai painettua peliä Newcastlen päätyyn. 69. minuutilla Fulhamille tuomittiin rangaistuspotku Kieran Trippierin rikkeen seurauksena. Alexandar Mitrovic toimitti pallon pömpeliin, mutta osuma hylättiin.

Serbialainen kompastui laukaisuhetkellä, jolloin pallo otti kimmokkeen hänen tukijalastaan ennen maaliin päätymistä. Fulham kritisoi tilannetta voimakkaasti, mutta tuomio pysyi voimassa.

Alexander Isak niittasi ottelun ainokaisen jälkimmäisen nelivitosen loppuhetkillä, jonka myötä Magpies nappasi maistuvat kolme pistettä.

Huolenaiheita tuli kuitenkin Bruno Guimaraesin loukkaantumisen myötä. Brasilialainen oli ensimmäisellä jaksolla muutaman kerran kentän pinnassa hoivattavana, mutta pyrki jatkamaan peliä.

Puoliaikavihellyksen koittaessa pelaaja poistui kyyneleet silmissä koppiin, eikä häntä nähty enää jälkimmäisellä jaksolla. Guimaraes on ollut ilmiömäisessä iskussa tällä kaudella, joten Fulham seuraa hänen tilannettaa hermostuneena.