Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Maajoukkueet

UEFA julkisti merkittäviä uudistuksia maajoukkuepeliensä pelaamistapoihin

Euroopan jalkapalloliitto UEFA
AOP

Euroopan jalkapalloliitto UEFA tiedotti aiemmin kuluvalla viikolla tekevänsä merkittäviä muutoksia kansainvälisten otteluidensa pelaamistapoihin.

Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n Toimeenpaneva komitea kokoontui aiemmin tällä viikolla Sveitsin Nyonissa ja hyväksyi uudet muodot miesten maajoukkuekilpailuilleen, jotka tulevat voimaan syyskuussa 2024.

Kansallisten liittojen kanssa käydyn laajan kuulemisprosessin jälkeen päätettiin hieman muuttaa Nations Leaguen ja Euroopan MM- ja EM-karsintojen nykyisiä muotoja, jotta saataisiin aikaan houkuttelevampia ja jännittävämpiä kilpailuja olemassa olevina päivinä sekä vahvistetaan kansallisten liittojen resursseja ja varmistetaan tasainen toipuminen korona-pandemian vaikutuksista.

Tiedotteen mukaan uusi mielekäs Nations Leaguen pudotuspelikierros yhdistettynä tiiviimpään Euroopan EM- ja MM-karsintojen muotoon johtaa vaikuttavampiin peleihin ilman, että otteluiden kokonaismäärä kasvaa.

Nations League

Nations League laajenee uudella pudotuspelikierroksella, joka pelataan maaliskuussa, mikä luo jatkuvuutta marraskuussa päättyvän lohkovaiheen ja kesäkuussa pelattavien finaalien välille.

Sarjan A-ryhmän voittajat ja toiseksi tulleet osallistuvat koti- ja vieraspeleihin, ja näiden tasapelien voittajat pääsevät Final Fouriin.

A-liigan kolmonen ja B-sarjan kakkonen sekä B-liigan kolmonen ja C-liigan kakkonen pelaavat koti- ja vieras-nousu-/putoamisottelun.

Nations Leaguen laajentaminen maaliskuun kansainväliseen ottelukalenteriin koskee vain valittua määrää joukkueita ja loput joukkueet ovat jo käytettävissä aloittamaan Euroopan EM- ja MM-karsinnat.

Euroopan EM- ja MM-karsinnat

EM- ja MM-kisojen Euroopan karsintojen uusi muoto on entistä tiiviimpi, sillä joukkueet jaetaan 12 neljän ja viiden joukkueen lohkoon, mikä elvyttää kilpailua tekemällä siitä vähemmän ennustettavaa ja dynaamisempaa.

Kun perinteiset koti- ja vierasottelut ja kaikki pelaavat kaikkia vastaan -periaatteet säilytetään, tämä yksinkertainen muoto tarjoaa kilpailukykyisempiä ryhmiä kaikilla tasoilla.

Viiden hengen lohkoihin arvotut joukkueet aloittavat karsintaottelut maaliskuussa tai kesäkuussa, jos ne kilpailevat edelleen Nations Leaguen puolivälierissä tai ovat mukana nousu-/putoamisotteluissa. Neljän hengen lohkoihin arvotut joukkueet aloittavat kampanjansa syyskuussa.

Euroopan karsintaotteluiden lohkovoittajat pääsevät suoraan EM- ja MM-kisoihin, kun taas toiseksi sijoittuneet joukkueet pääsevät joko suoraan tai osallistuvat pudotuspeliotteluihin yhdessä Nations Leaguen joukkueiden kanssa EM-kisoihin päästäkseen.

EM-kisojen turnausmuotoon, jossa on edelleen 24 joukkuetta, ei ole ehdotettu muutosta.

Uusi muoto otetaan käyttöön vuoden 2024 EM-kisojen jälkeen.

UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Čeferin kommentoi uudistuneita kilpailuja UEFA:n tiedotteessa.

– Nations Leaguen käyttöönotto oli menestystarina, joka korvasi ystävyysottelut kilpailullisemmilla otteluilla. Ja nyt, kun otetaan käyttöön uusi pudotuspelivaihe, joukkueille annetaan entistä enemmän mahdollisuuksia edetä samalla, kun ne pitävät saman pelimäärän kansainvälisessä ottelukalenterissa.

– Euroopan karsintojen ennustettavuutta on myös käsitelty ja siihen on puututtu uudella uudella formaatilla, joka tarjoaa kaikille joukkueille yhtäläiset mahdollisuudet päästä suuriin turnauksiin. Uusi formaatti lupaa tuoda lisää jännitystä Euroopan maajoukkueiden jalkapallokilpailuihin, jotka kasvavat jatkuvasti vahvemmiksi.

Super Cup

UEFA:n Toimeenpaneva komitea päätti siirtää vuoden 2023 Super Cupin Venäjän Kazanista Kreikan Ateenaan. Ottelu pelataan Georgios Karaiskakis Stadiumilla Pireuksessa keskiviikkona 16. elokuuta kello 21:00.

Vuoden 2025 alle 21-vuotiaiden EM-kisat

Slovakian jalkapalloliitto SFZ nimitettiin isännöimään vuoden 2025 alle 21-vuotiaiden EM-kisojen 16 joukkueen finaaliturnausta. Ottelut pelataan kahdeksassa paikassa kahdeksassa eri kaupungissa eri puolilla maata kesällä 2025.

UEFA Return to Play -protokolla

Korona-pandemian kehityksen ja Euroopassa vallitsevan yleisen kehityksen jälkeen, mukaan lukien aiempien toimenpiteiden poistaminen useimmista kotimaisista kilpailuista, UEFA:n Toimeenpaneva komitea on päättänyt lopettaa UEFA:n Return to Play -protokollan soveltamisen.

Protokollan lakkauttamisen myötä päätettiin lisäksi olla jatkamatta asiaankuuluvien koronan vuoksi sovellettaviin erityissääntöihin liittyvien liitteiden käyttöönottoa, jotka sisällytettiin UEFA:n kilpailusääntöihin, koska nämä säännöt liittyivät protokollaan.

UEFA seuraa kuitenkin edelleen tiiviisti pandemian kehitystä ja, jos olosuhteet muuttuvat merkittävästi, ehdottaa asianmukaisia toimenpiteitä varmistaakseen kaikkien asianosaisten turvallisuuden ja kilpailujen sujuvan sujumisen, mukaan lukien tarvittaessa tarvittavien velvoitteiden ja hygieniatoimenpiteiden uudelleentäytäntöönpano.

Kilpailusäännöt

UEFA:n toimeenpaneva komitea hyväksyi UEFA:n alle 21-vuotiaiden EM-kisojen säännöt vuosille 2023-25 ja UEFA:n naisten EM-kisojen vuosien 2023-25 säännöt.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Maajoukkueet