Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Veikkausliigan HJK hankki nuoren hyökkääjälupauksen: “Tuo joukkueeseen laatua ja yllätyksellisyyttä”

Maksim Stjopin hyökkääjä HJK
AOP

19-vuotias hyökkääjä Maksim Stjopin siirtyy HJK:hon tämän vuoden kattavalla lainasopimuksella Tanskan liigaa johtavasta FC Nordsjællandista. Tiistai-iltana allekirjoitettu sopimus sisältää osto-option.

Hyökkääjä Maksim Stjopin on hyökkäyspään moniosaaja, joka on tottunut pelaamaan monissa eri rooleissa.

– Maksimin pelaajaprofiili on mielenkiintoinen: hän on vasenjalkainen, nopea pelaaja pallon kanssa ja pystyy pelaamaan niin leveydessä kuin muodon sisälläkin, Veikkausliiga-joukkue HJK:n päävalmentaja Toni Koskela toteaa.

– Maksim on nuori, potentiaalinen pelaaja, jota HJK on seurannut jo pidemmän aikaa. Taitavana pelaajana hän tuo joukkueeseen laatua ja yllätyksellisyyttä, mutta erityisesti odotamme hänen kehittyvän edelleen HJK:n ammattimaisessa organisaatiossa, HJK:n Head of Scouting Henri Määttä jatkaa.

Tanskan U19-liigassa parin viime vuoden aikana Stjopin takoi 19 ja syötti 11 maalia sekä treenasi runsaan vuoden ajan Nordsjællandin edustusjoukkueen mukana. Viime lokakuussa hän kirjautti edustusjoukkuedebyytin Tanskan Cupissa, mutta Superligassa tutuksi tuli vasta vaihtopenkki pariin otteeseen.

– Itselleni on nyt tärkeää ansaita peliaikaa miesten peleistä. Nordsjællandissa on kymmnenen hyökkääjää, joten siellä kokoonpanoon murtautuminen olisi ollut erittäin hankalaa. Kiinnostusta oli muualtakin Euroopasta, mutta koen, että HJK on tässä vaiheessa oikea seuraava askel, Stjopin kertoo.

Tamperelainen oli U19-maajoukkueen vakionimiä ja lienee jatkossa kiinteä osa myös Pikkuhuuhkajia. Klubin kopista löytyykin nuorelle miehelle entuudestaan tuttuja maajoukkuekavereita, kuten Kai Meriluoto, Topi Keskinen ja Samuel Anini junior.

Stjopin debytoi Veikkausliigassa Ilveksessä pelattuaan ensin Kakkosta Ilves II:ssa. Mies jatkoi sen jälkeen pian Tanskaan.

– Siirto oli erittäin iso steppi. Tanskassa peli on todella fyysistä ja taktista, ja juoksuvoimaa vaaditaan paljon. Ja toisaalta hyppy U19-joukkueen ja edustusjoukkueen treenien välillä oli myös todella iso. Kun tulin U19-maaotteluihin viime vuonna, huomasin itsekin, että olen kehittynyt Tanskassa valtavasti, Stjopin kuvailee.

Myös yksi poistuminen

HJK ja puolustaja Murilo Henrique de Araujo Santos ovat maanantaina purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Täten Murilo on vapaa etsimään itselleen uuden seuran.

– HJK kiittää Muriloa panoksesta mestaruuteen ja lohkovaiheeseen huipentuneella kaudella sekä toivottaa menestystä jatkoon, tiedotteessa todettiin.

Murilo ehti pelata HJK:ssa yhden kauden ajan. Hän teki yhteensä 33 ottelussa yhden maalin ja antoi kuusi maalisyöttöä. Sitä ennen mies pelasi kaksi kautta SJK:ssa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat