Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Veikkausliigan KTP teki pelaajaratkaisuja keskikentällään: “Hankittiin seuraan niin sanottuna projektipelaajana”

KTP Veikkausliiga
AOP

Veikkausliigan KTP on solminut 1+2-vuotisen pelaajasopimuksen maaliskuussa 20 vuotta täyttävän Adeleke Oluwatobi Babatunden kanssa. Nigerilaislähtöinen Babatunde on pelipaikaltaan hyökkäävä keskikenttäpelaaja.

Keskikenttäpelaaja Adeleke Oluwatobi Babatunde on ollut KTP:n matkassa mukana jo muutaman viikon ajan ja pelasi kaikissa kolmessa harjoitusottelussa.

– On hienoa olla KTP:ssä ja ilmapiiri on hyvä. Yritän tehdä parhaani joukkueen eteen ja samalla yritän oppia ja kehittyä lisää, Babatunde kehuu.

– En ole ollut täällä vielä kovin kauaa. Meidän pitää oppia pelaamaan yhdessä ja liikkumaan kentällä joukkueena. Olemme siellä toisiamme varten. Sekä minun henkilökohtaisesti että joukkueen pitää antaa parastamme, jotta kannattajat voivat uskoa meihin, hän jatkaa.

KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko näkee Babatundessa potentiaalia kasvaa ja kehittyä liigassa johtavaksi pelaajaksi, mutta missään nimessä ei puhuta vielä valmiista pelaajasta.

– Babatunde hankittiin seuraan niin sanottuna projektipelaajana ja häneltä löytyy todella hyviä ominaisuuksia. Tobi on hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa, hyvä pelaamaan linjojen välissä, nopea kääntymään pallon kanssa ja on vieläpä tekninen pelaaja. Viimeisissä ratkaisuissa on vielä kehitettävää. Hänellä on paljon sellaisia ominaisuuksia, joita ei monellakaan pelaajalla joukkueessamme ole.

Ikävalko ottaa esille vaihtoehdon, että teknisesti taitava vasenjalkainen Tobi kartuttaisi tililleen ensin peliaikaa ja kokemusta Kakkosessa pelaavan yhteistyö- ja farmiseura PEPOn riveissä.

– Se on yksi vaihtoehdoista, että ensin katsoisimme miten kausi lähtee liikkeelle PEPO:ssa. Tämä hankinta on tehty ennen kaikkea tulevaisuutta silmällä pitäen. Se vie aina aikansa, että oppii uuden maan tavoille, Ikävalko sanoo.

Tobi itse kuvailee vahvuuksiensa olevan hyökkäyspelissä, mutta ajattelee asioita joukkueen etu edellä.

– Haluan tehdä osani hyökkäyspelissä; luoda maalipaikkoja ja tehdä maaleja unohtamatta kuitenkaan puolustamista. Olemme tässä kaikki yhdessä saavuttaaksemme tavoitteemme kaudella niin liigassa kuin cupin otteluissa. Kaikki lähtee harjoittelusta. Meidän pitää pystyä antamaan parhaamme taktisesti, fyysisesti ja henkisesti, Tobi kertoo.

Reilut kolme vuotta sitten Nigerian alle 16-vuotiaiden maajoukkueen kapteenina toiminutta Tobia pidettiin yhtenä ikäluokkansa lahjakkaimmista nigerialaispelaajista. Nettisivusto Goal kertoi tuolloin muun muassa Manchester Cityn ja Ajaxin olleen kiinnostuneita lahjakkuudesta.

Babatunde pelasi viime kaudella Marokon Botola Pro Inwissä SC Chabab Mohammediassa. Yhdessä pelissä ei syntynyt tehoja.

Toinen keskikenttäpelaaja vaihtaa maisemaa

Kaksi viikkoa sitten KTP:n kanssa sopimuksen tehneen keskikenttäpelaajan Harlin Suárezin pelaajasopimus on päätetty purkaa yhteisymmärryksessä koeajan puitteissa. Mies ei ehtinyt edustaa KTP:tä vielä yhdessäkään ottelussa.

– Suárez on pallollisesti hyvä pelaaja, mutta hän ei soveltunut pelitapaamme. Meillä on tietyt kriteerit hankinnoille ja varsinkin kokeneemmille pelaajille. Harlinin pitäisi olla valmiimpi pelaaja meille kuin mitä tähän asti olemme nähneet.

– Tiedostimme, että kolumbialainen pelityyli on erilainen kuin Suomessa, mutta nyt meillä ei ole puolta vuotta aikaa odottaa sopeutuuko hän ja nouseeko hän avauskokoonpanon pelaajaksi vai ei, Ikävalko perustelee.

KTP tiedotti aikovansa etsiä keskikentälle Suárezin paikalle uuden pelaajan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat