Lontoon paikallinen päättyi tasalukemiin – Moyesin miehistö taisteli pisteen Chelseaa vastaan

David Moyes

Valioliigassa nähtiin lauantaina mielenkiintoinen kohtaaminen, kun West Ham ja Chelsea ottivat yhteen Lontoon olympiastadionilla. Tasainen vääntö päättyi lopulta 1-1 tasalukemiin Joao Felixin ja Emersonin maalien myötä.

Lontoon paikallistaistelu West Hamin ja Chelsean välillä sujui suurin piirtein ennakko-odotusten mukaisesti. Graham Potterin valmentama vierasjoukkue vei pallonhallinnan selkeästi nimiinsä ja Hammers kyttäsi vastaiskuja pyrkien haavoittamaan Bluesin puolustusta.

Pallo oli ensimmäistä kertaa isäntien verkossa vajaan kymmenen minuutin kohdalla, mutta Joao Felixin osuma hylättiin paitsiona.

Reilun varttitunnin jälkeen Felix kuitenkin osui. Portugalilainen ohjasi Reece Jamesin noston tyylikkäästi Hammers-maalin perukoille.

Hetkeä myöhemmin Mykhaylo Mudryk lähetti Kai Havertzin maalintekoon, mutta saksalainen oli ehtinyt paitsioon.

West Ham tuli tasoihin hieman ennen puolen tunnin täyttymistä, kun Jarred Bowen jatkoi päällään kauniisti takatolpalle, josta Emerson niittasi pallon reppuun.

Felix ampui jakson lopulla vaarallisesti vapaapotkusta, mutta Hammersin maalivahti Lukasz Fabianski torjui näyttävästi.

Toisen puoliajan parhaat tilanteet syntyivät pelin loppuhetkillä. Tomas Soucek ohjasi pallon Chelsean maaliin vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta tilannetta edelsi jälleen kerran paitsio.

Blues sai lopussa vielä hurjan mylläkän isäntien maalille ja pallo näytti osuvan Hammers-puolustajan käteen. Tilannetta ei kuitenkaan tarkistettu ja ottelu päättyi 1-1 tasatulokseen.