Liverpoolille tärkeät pisteet – Newcastle joutui pettymään kotonaan

Darwin Nunez

Liverpool otti Valioliigassa toisen voiton putkeen, kun Newcastle United kaatui lauantaina lukemin 2-0. Redsin maalintekijöinä kunnostautuivat tuoreet hankinnat Darwin Nunez ja Cody Gakpo.

Loistavassa iskussa tällä kaudella ollut Newcastle sai Liverpoolia vastaan huonoimman mahdollisen alun, kun omissa soi jo kymmenennellä minuutilla. Darwin Nunez oli unohtunut yksin keskustaan ja uruguaylainen karkasi maalintekoon Trent Alexander-Arnoldin hienon oivalluksen jälkeen.

Lisää oli luvassa vain seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Mohamed Salah vapautti Cody Gakpon loistavaan tekopaikkaan ja hollantilaisnuorukainen viimeisteli tyylikkäästi.

Newcastle sai pikkuhiljaa juonesta kiinni, mutta kesken kotijoukkueen painostuksen Salah karkasi yksin läpi. Magpiesin maalivahti, Nick Pope, oli pakotettu tulemaan vastaan, mutta hän puski epäonnekseen pallon käsiinsä reilusti rangaistusalueen ulkopuolella.

Tuomiona oli suora punainen kortti, jonka myötä Eddie Howen miehistö joutui entistä ahtaammalle.

Newcastle ei kuitenkaan luovuttanut, vaan pyrki hyökkäämään aktiivisesti tilaisuuden tullen miesvajeesta huolimatta. Allan Saint-Maximinilla ja Sean Longstaffilla oli omat tilaisuutensa, mutta Pool-maali säilyi koskemattomana.

Liverpool nousi voittonsa myötä sarjan kahdeksanneksi. Newcastle jatkaa edelleen neljäntenä viisi pistettä kolmatta sijaa hallussaan pitävästä Manchester Unitedia jäljessä.