Muut sarjat

PSG:lle maistuvat kolme pistettä: Lionel Messi iski historiallisen maalin

Lionel Messi

Lionel Messi varasti otsikot Ligue 1:ssä tekemällä ammattilaisuransa 700 maalin. Argentiinalaisässä osui maalipuiden väliin PSG:n 3-0 voitossa Marseillea vastaan, jonka myötä pariisilaisten sarjajohto venähti kahdeksaan pisteeseen.

Marseille sai PSG:tä vastaan hyvän alun ja Nuno Tavaresille tarjoutui ensimmäisellä jaksolla huikea tilaisuus. Mies aikaili kuitenkin liikaa ja Presnel Kimpembe liukui näyttävästi pallon väljemmille vesille.

Isäntien hyökkäys iski käytännössä ensimmäisestä kunnon tilaisuudestaan. Lionel Messi sai pallon vauhtiin omalla kenttäpuoliskollaan ja rynnisti voimakkaasti eteenpäin.

Oikein ajoitettu pystysyöttö Kylian Mbappelle aukaisi Marseillen puolustuksen ja ranskalaistähti viimeisteli varmasti takakulmaan.

Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä osat kääntyivät toisinpäin, kun Messi viimeisteli Mbappen esityöstä. Maali oli historiallinen, sillä se oli Messin ammattilaisuran 700 täysosuma.

PSG loi vielä jakson loppua kohden hyviä paikkoja, mutta lukemat säilyivät ennallaan. Mbappe viimeisteli jälkimmäisellä jaksolla ottelun toisen maalinsa ja tälläkin kertaa syöttäjänä toimi Messi.

Marseille sai luotua tämän jälkeen painetta isäntien päätyyn, mutta Gianluigi Donnarumman vartioima maali säilyi koskemattomana. PSG:n etumatka sarjan piikkipaikalla kasvoi kahdeksaan pinnaan. Marseille jatkaa tappiostaan huolimatta toisena.