Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Siirtouutiset

Veikkausliigan SJK hankki tutun laitapuolustajan: “Rehellisesti minusta tuntuu, että palaan nyt kotiin”

Murilo laitapuolustaja SJK
AOP

Veikkausliigan SJK ja brasilialaislähtöinen Murilo ovat solmineet kahden vuoden pelaajasopimuksen. Laitapuolustajana tai laidalla pelaava 27-vuotias Murilo viihtyi SJK:ssa aiemmin kausilla 2020 ja 2021, nousten Veikkausliigan parhaimpien pelaajien joukkoon.

Veikkausliigan HJK hankki brasilialaisen laiturin Murilon SJK:sta kaudeksi 2022, mutta nyt Murilo tekee paluun Seinäjoelle ja liittyy joukkueen mukaan välittömästi.

– Tuntuu todella hyvältä ja rehellisesti minusta tuntuu, että palaan nyt kotiin. Olen todella innoissani päästessäni pelaamaan taas täällä. Haluan päästä nopeasti harjoittelemaan ja olemaan yksi joukkueesta sekä tapaamaan henkilökunnan sekä kaikki ihmiset seurassa. On oikeasti todella hienoa olla täällä taas.

– Tänne on todella helppo tulla takaisin, sillä tunnen kaikki, olemme kaikkien kanssa edelleen ystäviä, ja täällä on paljon vanhoja pelikavereitani. Uudetkin pelaajat tunnen ennestään, koska olemme pelanneet vastakkain. Olenkin varma, että ystävystymme ja löydämme kentälläkin toisemme nopeasti, Murilo riemuitsee.

Myös seinäjokelaisia kannattajia on ehtinyt olla ikävä.

– Toivon myös, että pääsen pian näkemään kannattajat, ja että he ottavat minut myös vastaan hyvin. Uskoisin, että he ottavat. Toivottavasti pystyn pelaamaan urani parasta jalkapalloa heidän edessään täällä, ja pääsen nauttimaan voitoista SJK-kannattajien kanssa Suomen kauneimmalla stadionilla. Ja tuomaan tietenkin menestystä seuralle myös, Murilo päättää.

Murilo tuo tullessaan ekstraa ja lisää syvyyttä joukkueeseen, SJK:n valmennusjohto uskoo.

– Kuten aiemmin sanoimme, olemme jo erittäin tyytyväisiä joukkueeseemme, sekä siihen millainen ryhmä meillä on jo nyt kasassa. Meillä on kaikille paikoille pelaajistossa hyviä vaihtoehtoja. Mutta nyt meille tarjoutui aivan erityinen tilaisuus Murilon kohdalla, SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez kuvailee.

– Murilo on pelaaja, jolla on aivan erityinen suhde täällä meihin kaikkiin. Niin seuramme työntekijöiden, pelaajien ja kannattajienkin keskuudessa. Hän on pelaaja, joka esiintyi täällä aiemmin erinomaisesti, ja hän on täällä pidetty niin ihmisenä kuin pelaajana. Murilon juuret ovat jo tässä seurassa.

Kohti uutta nousua

Murilo ajautui sivuraiteelle HJK:ssa ja SJK aikoo tukea miestä jatkossakin.

– Olemme kaikki nähneet, miten vaikeita viime kuukaudet ovat olleet Murilolle, ja olemme kaikki täällä pyrkineet olemaan hänen tukenaan. Olemme jutelleet hänen kanssaan, antaneet hänen harjoitella meidän kanssamme, ja olemme käyttäneet kontaktejamme, auttaaksemme häntä löytämään uutta seuraa maailmalta.

– Mutta asiat eivät ole edenneet suunnitellusti. Ja nyt, kun aikaa on kulunut, Seinäjoki tuntuu kuin kodilta hänelle. Ja sen hän nyt tarvitsee. Kodin, jossa hän voi taas nauttia jalkapallosta sekä elämästä täysillä. Me olemme sellainen seura, joka tukee niitä, jotka ovat olleet hyviä meille. Ja tässä on kyse juuri siitä, Gómez painottaa.

Gómez uskoo Murilon nousevan takaisin kukoistukseen.

– Autamme hänet takaisin parhaimpaansa, ja koska hyvin tiedämme, hän on yksi parhaita pelaajia pelipaikallaan Suomessa, saamme hänen kauttaan paljon lisää syvyyttä joukkueeseen. Lisää kilpailua ja lisää sydäntä, joka auttaa meitä joukkueena entisestään eteenpäin.

– Murilolla itsellään on paljon näytettävää, ja nälkää. Nälkää antaa kaiken osaamansa tähän meidän projektiimme. Hän haluaa olla taas paras versio itsestään, ja päästä meidän avullamme eteenpäin.

Brasilialaisen kyvyt ja taidot eivät ole kadonneet mihinkään.

– Saamme mukaamme erittäin hyvän pelaajan, erittäin hyvän ammattilaisen, jota me taatusti pystymme auttamaan tulemaan entistä paremmaksi – samalla kun hän auttaa meitä tulemaan paremmaksi, sanoo Gómez vielä lopuksi.

Takana jo mittava ammattilaisura

Brasiliassa 2. joulukuuta 1995 syntynyt Murilo Henrique de Araujo Santos on 180-senttinen laitapuolustaja. Murilolla on myös Portugalin passi, ja hän on pelannut Suomen Veikkausliigan lisäksi urallaan pitkään Espanjan sarjoissa sekä Portugalissa nuorisoakatemioissa.

Murilo edusti Portugalissa Rio Ave FC:a ja Varzim SC:a ja vielä ennen Espanjaan siirtymistä hän pelasi hetken kotimaassaan Brasiliassa Serié D -tasolla Rio Branco AC:ssa. Espanjassa Murilo pelasi CF Ourensessa neljän vuoden ajan, ennen siirtoa Suomeen ja SJK-paitaan elokuussa 2020. Kaudella 2021 Murilo nousi Veikkausliigan eliittipelaajiin ja HJK nappasi hänet riveihinsä kaudeksi 2022.

Kaikkiaan Murilo on pelannut Veikkausliigassa kolmella kaudella yhteensä 54 ottelua, tehnyt niissä 2 maalia ja antanut niissä yhteensä 13 maalisyöttöä. Molemmat maalit ovat tulleet SJK-paidassa ja virallisia pelejä SJK:ssa on yhteensä 40.

HJK:ssa Murilo pelasi viime kaudella yhteensä 33 ottelua. 19 Veikkausliigapeliä, 9 europeliä, 3 Suomen Cupin peliä ja kaksi Liigacupin peliä. Niissä hän teki yhden maalin Mestareiden Liigan karsinnoissa ja antoi yhteensä 6 maalisyöttöä. Nyt SJK:n kanssa tehty sopimus kattaa kaudet 2023 ja 2024.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Siirtouutiset