Mestarien liiga

Chelsea jatkaa Mestarien liigan puolivälieriin: “Teimme riittävästi jatkopaikan eteen”

Chelsea
Pixabay

Chelsea eteni Mestarien liigan pudotuspelien seuraavalle kierrokselle kaatamalla Borussia Dortmundin kotonaan lukemin 2-0. Avausosa päättyi saksalaisten 1-0 voittoon, mutta Graham Potterin miehistö osoittautui vahvemmaksi Stamford Bridgellä.

Vaikeaa kautta kotimaansa kentillä pelaava Chelsea sai hieman hyvitystä Mestarien liigassa, kun Borussia Dortmund kaatui Stamford Bridgellä maalein 2-0.

Bluesilla oli pelissä pakkovoiton paikka, sillä saksalaisjoukkue oli vienyt ensimmäisen osaottelun nimiinsä.

Dortmundin Marco Reus oli lähellä viedä joukkueensa vapaapotkusta johtoon reilun vartin pelin jälkeen, mutta Chelsean maalivahti, Kepa Arrizabalaga, torjui näyttävästi.

Kai Havertz laukoi puolen tunnin kohdalla vaarallisesti, mutta hänen yrityksensä pysähtyi tolppaan. Havertz ampui hetkeä myöhemmin pallon verkkoon, mutta osuma hylättiin paitsiona.

Raheem Sterling vei isännät johtoon jakson loppuhetkillä isäntien puolustuksen suosiollisella avustuksella.

Chelsealle tuomittiin rangaistuspotku heti toisen puoliajan alkuhetkillä. Havertz epäonnistui, mutta hänen yrityksensä uusittiin Alexander Meyerin liikuttua liian aikaisin maaliviivaltaan.

Chelsea-pelaaja ei erehtynyt toista kertaa, vaan toimitti pallon varmasti alakulmaan. Ottelu päättyi näihin lukemiin, joten lontoolaiset jatkavat puolivälieriin.

Blues-manageri, Graham Potter, kehui joukkueensa asennetta.

– Pelasimme todella hyvin ja loimme paljon tilanteita. Mielestäni teimme kahden ottelun aikana riittävästi jatkopaikan eteen.