Serie A

Zlatanista Serie A:n historian vanhin maalintekijä: Udinese nappasi pisteet kotonaan

AC Milan
Pixabay

Zlatan Ibrahimovicista tuli Serie A:n historian vanhin maalinteossa onnistunut pelaaja. Ruotsalaistähti oli avauskoonpanossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja kiitti vastuusta upottamalla rangaistuspotkun Udinesen verkkoon. Maali jäi Milanille lopulta kuitenkin laihaksi lohduksi.

Udinese yllätti AC Milanin kotonaan ottamalla hienon 3-1 voiton hallitsevasta mestarista. Rossoneri sai peliiin huonoimman mahdollisen lähdön, kun Roberto Pereyra vei Udinesen 1-0 johtoon ennen kymmenen minuutin täyttymistä.

Peli jatkui tämän jälkeen tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen pyrkiessä hallitsemaan tapahtumia. Avausjakson lopulla alkoi tapahtua.

AC Milanille tuomittiin lisäajalla rangaistuspotku, jota astui ampumaan Zlatan Ibrahimovic. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauskokoonpanossa ollut Zlatan viimeisteli varmasti tasoittaen ottelun.

Osuma oli historiallinen, sillä ruotsalaisesta tuli Serie A:n historian vanhin maalintekijä.

Ruotsalaisen juhlamaali ei kuitenkaan auttanut Milania Beton onnistuessa Udineselle vielä ennen taukovihellystä.

Stefano Piolin valmentama vierasjoukkue käynnisti kirin toisella jaksolla, mutta lisäonnistumisia ei tullut.

Kingsley Ezihibuhe löi viimeisen naulan punamustien arkkuun 70. minuutilla.

Udinese nousi voittonsa myötä kahdeksannelle sijalle. Milan jatkaa taulukon neljäntenä.