Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

SJK tuo ghanalaista pelaajakehitysyhteistyötä Veikkausliigaan – Jo toinen pelaaja liikkeellä

OmaSp Stadion SJK
AOP

Veikkausliigassa pelaava SJK ja ghanalainen nuorisoakatemia Vision FC, ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Samalla 20-vuotias keskikenttäpelaaja Salim Yussif siirtyy lainasopimuksella SJK Akatemian riveihin loppukauden kestävällä sopimuksella. Sopimuksessa on osto-optio.

Ghanalainen Vision FC on nuorisoakatemia, jonka joukkueet pelaavat Ghanan sarjoissa. Vision FC toimii Ghanan pääkaupunki Accrassa, mutta talentteja se etsii riveihinsä koko Ghanan alueelta. Nyt solmitun yhteistyösopimuksen tavoitteena on löytää Ykkösen SJK Akatemian mukaan parhaita talentteja, auttaa heitä uralla eteenpäin, ensin SJK:n Veikkausliiga-joukkueeseen sekä siitä maailmalle.

Sopimus on myös monivuotinen, ja ensimmäisinä talentteina Ghanasta mukaan on liittynyt puolustaja Terry Yegbe ja nyt uutena 20-vuotias keskikenttäpelaaja Salim Yussif.

– Tämä on selkeä merkki siitä, että seurana haluamme kehittyä nuorten pelaajien kasvattajana sekä muodostaa heistä tulevaisuudessa menestyvän edustusjoukkueen. Ja jotta pystyisimme kilpailemaan tulevaisuudessa seurana skandinaavisella tasolla, tulee meidän strategisesti etsiä keinoja, joilla saamme entistä vahvempia pelaajalupauksia pelaajapolullemme.

– Heitä halutaan mukaan Seinäjoelta, koko Suomen alueelta mutta myös ulkomailta, SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman kertoo.

Vision tuo seinäjokelaisille aivan uudenlaisen yhteistyömahdollisuuden.

– Nyt Visionin kautta meille muodostuu mahdollisuus tuoda nuoria lupaavia pelaajia Afrikasta meidän pelaajakehitysjärjestelmäämme. Antaa heille aikaa meidän huippuvalmentajiemme valmennuksessa, yhdessä meidän kolmesta miesten joukkueessamme. Siten varmistamme heidän tulevaisuuden potentiaalinsa käyttöön parhaalla mahdollisella tavalla edustusjoukkueessamme.

Visionin puheenjohtaja Michael Osekre jakaa Dormanin riemun yhteistyöstä.

– Jaamme SJK:n kanssa samat näkemykset ja tavoitteet, ja tämä yhteistyö heidän kanssaan on tärkeä osa meidän toimintaamme, yhdessä Ghanan parhaiden talenttien kehittämisen kanssa. Me luomme tällä tavoin ainutlaatuisen mahdollisuuden näille nuorille, tavoittaa heidän unelmansa ja tulla jalkapalloammattilaisiksi.

– Seuramme on erittäin innoissaan tästä projektista, pelaajapolun ja kehittymistavoitteiden ollessa siinä vahvasti mukana. Toivomme, että tulevaisuudessa pystymme syventämään entisestään tätä nyt alkavaa yhteistyötämme.

Ensimmäiset askeleet projektille otettiin viime kaudella

Seurojen välinen yhteistyö otti ensiaskeleensa jo viime kaudella.

– Yegbe oli testi tälle projektille jo viime vuonna, ja nyt yhden SJK Akatemiassa vietetyn kauden jälkeen, hän on noussut säännöllisesti harjoittelemaan edustusjoukkueessamme, sekä aloituskokoonpanoon Liigacupin peleissämme. Kingsley Ofori, vaikkakin hän tuli eri organisaatiosta, omaa samanlaisen pelaajapolun.

– Nyt solmimamme yhteistyösopimus kattaa kaksi seuraavaa vuotta, ja sinä aikana meidän ja Visionin yhteisenä tavoitteena on myös kehittää heidän omaa pelaajapolkuansa Ghanassa. Autamme heitä valmennuksellisen linjan luomisessa, pelaamisen perusperiaatteissa, yhdessä fyysisen harjoittelun kanssa. Siten valmistamme heidän pelaajiansa seuraaville askeleille Euroopassa.

Vision on iso tekijä afrikkalaisessa pelaajakehityksessä.

– Vision on täysin keskittynyt pelaajakehitykseen. Heidän edustusjoukkueensa pelaa Ghanan toisella sarjatasolla, pelaajilla, joiden keski-ikä on 19-20 ikävuoden paikkeilla. He ovat etsineet Euroopasta yhteistyökumppania, joka pystyy auttamaan heidän oman systeeminsä kehittämisessä ja saada heidän parhaille talenteille tie Eurooppaan.

– Olen erittäin innoissani, nähdessäni miten tämä projekti etenee, samalla meidän tähtäimenämme on vahvistaa omaa pelaajakehitystämme, tuoden menestystä sekä tuloksia Veikkausliigassa, Dorman päättää.

Uusi keskikenttäpelaajatuttavuus Seinäjoelle

Keskikenttäpelaaja Yussif on syntynyt Ghanassa 6. kesäkuuta vuonna 2002. Hän on pelipaikaltaan hyökkäävä keskikenttäpelaaja, joka pystyy pelaamaan useissa eri rooleissa. Ghanan lisäksi Yussif on opiskellut Yhdysvalloissa Visionin järjestämällä stipendillä, ja pelannut NCAA-yliopistosarjaa Springfieldin American International Collegen miesten joukkueen riveissä.

– Olen erittäin tyytyväinen, että voimme jatkaa Salimin kanssa tällä kaudella. Hän on jo näyttänyt harjoituksissa, että hän on erittäin terävä pelaaja. Hänen tekniset ominaisuutensa ovat loistavat, hän ottaa pallon hyvin vastaan ja osaa pelata ahtaissakin tilanteissa pallon kanssa, joten olemme erittäin tyytyväisiä häneen.

– Uskon täysin, että tämä on hänelle juuri oikea paikka kehittyä pelaajana kohti tavoitteitaan. Ja meille hän on erittäin hyvä kiinnitys, SJK Akatemian johtaja ja valmentaja Brian Page kertoo.

Myös Page on innoissaan uudesta yhteistyöstä.

– Koko tämä uusi yhteistyö Visionin kanssa, on meille innostusta herättävä asia. Meillä on jo nyt kaksi pelaajaa heiltä, joista näkee, että he kehittyvät kovaa tahtia, ja heistä tulee olemaan meille apua. Mielestäni juuri tämän kaltaiset yhteistyökuviot, auttavat jokaista osapuolta täydellisesti. Olen tästä erittäin innoissani, ja toivon, että tästä tulee yhteistyö pitkälle tulevaisuuteen, Page jatkaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat