Manchester City säilyi iskuetäisyydellä sarjakärjestä: Leicesterin kurimus sai jatkoa

Manchester City
Pixabay

Manchester City vahvisteli asemiaan Valioliigan toisella sijalla otettuaan vakuuttavan 3-1 voiton Leicesteristä. Taivaansinisten sankarina oli jälleen kerran Erling Haaland, joka viimeisteli pelissä kaksi maalia.

Etihadilla pelattu Manchester Cityn ja Leicesterin välinen vääntö sujui pitkälti Pep Guardiolan käsikirjoituksen mukaan. Citizens sai peliin räjähtävän lähdön keskuspuolustaja John Stonesin onnistuttua maalinteossa jo viiden minuutin jälkeen.

Ennen varttitunnin täyttymistä pallo vietiin pilkulle ja Erling Haaland vei isännät kahden maalin karkumatkalle. Haaland viimeisteli pelin toisensa 25. minuutilla Kevin De Bruynen syötöstä.

Ylivoimaisesti Valioliigan maalipörssiä johtavalla norjalaisella on kasassa jo 30 maalia, kun Cityllä on pelaamatta vielä kahdeksan ottelua.

Avausjaksolla täysin vastaantulijaksi joutunut Leicester piristyi jälkimmäisellä puoliajalla ja varsinkin Jamie Vardyn tilalle vaihdettu Kelechi Iheanacho oli alati vaarallinen.

Nigerialainen vastasikin Kettujen kavennusmaalista 75. minuutin kohdalla. Tämän jälkeen James Maddisonilla oli loistava mahdollisuus tuoda vieraat maalin päähän, mutta Ederson torjui varmasti etukulmaan suuntautuneen laukauksen.

Peli päättyi näihin lukemiin, joten Citylle ansaitut kolme pistettä ehjän esityksen jälkeen. Guardiolan suojatit jatkavat sarjan toisena kolmen pisteen päässä Arsenalista.

Leicesterillä riittää loppukaudelle panosta, sillä joukkue on näillä näkymin putoamassa sarjaporrasta alaspäin.