Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Veikkausliiga

Veikkausliigan HJK julkisti historiallisen kovan tuloksen: “Olemme pitkään tehneet erittäin hyviä valintoja ja strategiamme toimii”

HJK
AOP

Veikkausliigaa pelaavaa HJK:ta hallinnoivan HJK Oy:n yhtiökokous vahvisti tiistaina HJK-konsernin tilinpäätöksen tilikaudelta 01.12.2021-30.11.2022. Liikevoittoa kertyi vajaan 15 miljoonan liikevaihdolla noin 2,5 miljoonaa euroa.

HJK-konserni teki viime vuonna taloudellisesti historiansa parhaan tuloksen. Konsernin liikevaihto nousi ennätykselliseen lähes 15 miljoonaan euroon, ja liikevoittoa kertyi ennen veroja 2,5 miljoonaa euroa. HJK maksoi tuloveroina liiketuloksesta noin puoli miljoonaa euroa, täten tilikauden tulos asettuu noin kahteen miljoonaan euroon.

Miesten Veikkausliiga-joukkuetta hallinnoivan HJK Oy:n liikevaihto nousi 11 miljoonaan euroon.

HJK-konserniin kuuluvat HJK Oy, Helsinki Stadion Management Oy sekä Helsinki Cup Oy. HJK Oy omistaa 78 prosenttia Helsinki Cup Oy:stä, joten se luetaan kirjanpidollisesti osaksi konsernia, vaikka toimiikin muutoin itsenäisesti.

HJK-konserni on velaton ja toimii markkinaehtoisesti.

– Taloudellinen tulos ja urheilullinen menestys kertovat vahvaa kieltä siitä, että seurana olemme pitkään tehneet erittäin hyviä valintoja ja strategiamme toimii.

– Kasvatetut panostukset urheilulliseen menestykseen ovat tuoneet selkeää kasvua pelaajamyyntien ja europeleistä tulleiden tuottojen osalta, unohtamatta sitä, että kaiken tukijalkana toimivat yhteisö kannattajineen ja yrityskumppaneineen sekä stadiontoiminnot, HJK Oy:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti toteaa.

HJK Oy:n budjetointi perustuu siihen, että joukkue etenee europelien lohkovaiheeseen keskimäärin kerran kolmessa vuodessa. Tämä mahdollistaa toiminnan laadun kehittämisen, investoinnit sekä järkevän riskiprofiilin. Vakavaraisuus tuo taloudellista selkänojaa myös vaikeampina vuosina, kuten koronakaudella 2020.

Tilikaudelle 2023 HJK Oy on budjetoinut noin 500 000 euron tappiot noin 4,4 miljoonan euron liikevaihdolla. Tappioita pyritään “normaalivuonna” kompensoimaan Helsinki Stadion Management Oy:n tuomilla tuotoilla. Lohkovaiheen europeleistä tulevat tuotot eivät tietenkään ole itsestäänselvyys, ja siksi niitä ei budjetoida etukäteen.

HJK valmistautuu vahvan taseen myötä investoimaan olosuhdehankkeisiin, joita ovat esimerkiksi seuran omistaman Pajamäen kentän akatemiahanke, Pallokentän alueen täysimittainen halliprojekti Garden-hankkeen käynnistyessä sekä Bolt Arenan perusparannushankkeet.

HJK jakaa osinkoja osakkeenomistajille

HJK Oy on tehnyt taloudellisesti positiivisen tuloksen vuodesta 2014 saakka. Viime vuoden hienon tuloksen myötä HJK:n hallitus päätti jakaa osinkoja osakkeenomistajille. Pääomistaja Olli-Pekka Lyytikäinen ohjaa omat osinkonsa suoraan Aulis Rytkönen -rahastoon junioripelaajien harrastuksen tukemiseen.

Klubin tulopuoli koostui viime tilikaudella karkeasti seuraavista palasista:

– Euroopan jalkapalloliitto UEFA maksoi vähän yli kuusi miljoonaa euroa korvauksia urheilullisesta menestyksestä
– Yhteistyökumppanuuksista tuli yli kahden miljoonan euron potti
– Pelaajamyynnit tuottivat noin miljoona euroa
– Lipputulot tuottivat vähän yli miljoona euroa, joista yli puolet kertyivät europeleistä

Lisäksi HJK Oy:n kokonaan omistama Helsinki Stadion Management toi liikevaihtoa noin kaksi miljoonaa euroa ja Helsinki Cup noin 1,5 miljoonaa euroa.

HJK on kasvattanut määrätietoisesti Veikkausliiga-joukkueeseen käytettyä budjettia. Viime vuonna HJK investoi joukkueen ja taustojen palkkakuluihin yhteensä reilut 4,5 miljoonaa euroa, joista runsas miljoona oli pelaajien ja joukkueen taustojen menestysbonuksia. Esimerkiksi vuonna 2014 Klubin pelatessa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa joukkueen pelaajakulut olivat noin 1,8 miljoonaa euroa.

HJK Klubi 04:n pelaajabudjetti ja Klubin nuoret sopimuspelaajat lasketaan HJK Oy:n palkkakuluihin. Kaudeksi 2023 HJK on budjetoinut HJK Klubi 04:n palkkakuluihin noin 180 000 euroa.

HJK Oy:n toimitusjohtajana toimii Aki Riihilahti. Yhtiön hallitukseen valittiin yhtiökokouksessa tiistaina Olli-Pekka Lyytikäinen, Joonas Lyytikäinen, Kai Koskinen, Pasi Lankinen, Juhani Merimaa, Karri Haaparinne, Mariet Louhento, Petteri Kilpinen sekä Remy Palmroth.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Veikkausliiga