Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Valioliiga

Data paljastaa Valioliigasta: Ulkomaan hankintoihin panostaneet seurat menestyvät muita paremmin

Englannin Valioliiga
AOP

Yhdysvaltalaisen Deelin ja jalkapallo-asiantuntija Jonny Blainin analysoima data osoittaa ulkomaalaishankintojen suuren merkityksen Englannin Valioliigassa. Viimeisen 20 vuoden aikana Valioliigan kaikista tehdyistä maaleista 65 prosenttia oli Englannin ulkopuolelta tulevien pelaajien tekemiä.

HELSINKI (18.5.2023) – Tuore tutkimus paljastaa, että Englannin jalkapallon Valioliigassa on kannattanut panostaa ulkomaan hankintoihin. Kansainvälisiin HR-säännöksiin ja palkanlaskentaan erikoistuneen Deelin keräämän datan mukaan kansainvälisiin pelaajiin investoineet joukkueet menestyvät keskimäärin paremmin kuin ne joukkueet, jotka luottavat enemmän englantilaispelaajiin.

Tutkimusdata oli vuosilta 2002–2022. Tänä aikana kaikista sarjan pelaajista 65 prosenttia tuli Englannin ulkopuolelta. Ajanjakson 20 Valioliiga-mestarista 15 joukkueella oli keskivertoa enemmän kansainvälisiä pelaajia. Kansainvälisten pelaajien merkitys on vain kasvanut, sillä ajanjakson 13 viime mestarista 12 joukkueella oli keskivertoa enemmän kansainvälisiä pelaajia.

Data kertoo myös, että kyseisen 20 vuoden aikana 19 kaudella kansainvälisimmät joukkueet menestyivät englantilaispainotteisia joukkueita paremmin. Näiden 19 kauden aikana keskimääräistä enemmän ulkomaalaisiin panostaneet seurat voittivat enemmän otteluita kuin ne, joilla oli keskimääräistä enemmän englantilaispelaajia.

Ajanjakson kansainvälisin joukkue oli Arsenalin kauden 2006-07 ryhmä, jossa 96 prosenttia pelaajista tuli muualta kuin Englannista. Joukkue ylsi tuolloin sarjassa neljänneksi. Aina kun Arsenal ylsi neljän parhaan joukkoon, oli joukkueelle kansainvälisiä pelaajia keskivertoa enemmän.

Kansainväliset pelaajat ovat näytelleet suurta roolia Valioliigan menestysseuroissa viimeisen 20 vuoden aikana. Oli kyse sitten Sir Alex Fergusonin maaliahneista joukkueista tai Arsene Wengerin voittamattomasta kauden 2003-04 joukkueesta, kansainväliset pelaajat ovat olleet eturintamassa loistamassa sarjassa, jota monet pitävät maailman parhaimpana liigana, sanoo jalkapalloon erikoistunut data-analyytikko ja tutkimuksen taustalla ollut Jonny Blain.

Maalikuninkuus menee usein ulkomaille

Ulkomaan hankinnat ovat olleet vahvasti esillä Valioliigan 2000-luvulla. Vuosina 2002–2022 tehdyistä maaleista 65 prosenttia syntyi Englannin ulkopuolelta tulleiden pelaajien toimesta. Tässä joukossa on mukana myös monia suomalaisia, kuten Teemu Pukki, Mikael Forssell ja Sami Hyypiä.

Eniten ulkomaalaispelaajien maalien varassa oli tänä aikana Manchester Cityn kauden 2013-14 joukkue, jonka kaikista osumista 94,1 prosenttia oli muualta kuin Englannista tulleiden pelaajien tekemiä.

Parhaan maalintekijän Golden Boot -pysti on mennyt 24 eri pelaajalle, ja heistä 20 on ulkomailta tulleita pelaajia. Maalipörssin voitto on jaettu tänä aikana neljä kertaa.

Ulkomaalaispelaajista eniten voittoja löytyy Arsenal-legenda Thierry Henryltä. Ranskalaistähti voitti pystin neljästi. Vuosina 2002–2022 Golden Bootin on voittanut vain kaksi englantilaispelaajaa: Harry Kane on pokannut pokaalin kolmesti, Jamie Vardy kerran.

Deelin data paljastaa myös sen, että ulkomaiset valmentajat ovat olleet hyviä investointeja. Vuonna 1992 perustetussa Valioliigassa ei ole nähty vielä yhtään mestaruuden voittanutta englantilaisvalmentajaa. Britteinsaarilta löytyy kaksi mestarivalmentajaa: skotlantilaiset Sir Alex Ferguson ja Kenny Dalglish.

Globaalia rekrytointia helpottavan Deelin tutkimuksen tarkoituksena oli osoittaa, että kansainvälinen tiimi on usein askel kohti menestystä.

Jotkut maailman menestyneimmät tiimit saavat olla kiitollisia kansainvälisille työntekijöilleen. Jalkapallo on täydellinen esimerkki, mutta sama näkyy muillakin aloilla. Tutkimustulokset vahvistavat uskomukseni, jonka mukaan globaalin monimuotoisuuden ja tiimin menestyksen välillä on yhteys”, kertoo Deelin toimitusjohtaja ja toinen perustaja Alex Bouaziz.

Tutkimustulosten yhteenveto:

  • Kausien 2002-03 – 2021-22 aikana kaikista sarjan pelaajista 65 prosenttia tuli Englannin ulkopuolelta.
  • Viimeisestä 20 Valioliiga-mestarista 15 joukkueella oli keskivertoa enemmän kansainvälisiä pelaajia. Viimeisestä 13 mestarista 12:lla oli keskivertoa enemmän kansainvälisiä pelaajia.
  • Kausien 2002-03 – 2021-22 aikana kansainvälisin joukkue oli Arsenalin kauden 2006-07 ryhmä, jossa 96 prosenttia pelaajista tuli muualta kuin Englannista.
  • Kausien 2002-03 – 2021-22 aikana kaikista tehdyistä maaleista 65 prosenttia on syntynyt Englannin ulkopuolelta tulleiden pelaajien toimesta.
  • Eniten ulkomaalaispelaajien maalien varassa oli tänä aikana Manchester Cityn kauden 2013-14 joukkue, jonka kaikista osumista 94,1 prosenttia oli muualta kuin Englannista tulleiden pelaajien tekemiä.
  • Ulkomaalaispelaajista eniten Golden Boot -voittaja löytyy tällä ajanjaksolla Arsenal-legenda Thierry Henryltä, joka voitti palkinnon neljästi. Ajanjakson ainoat englantilaiset voittajat ovat Harry Kane (kolme voittoa) ja Jamie Vardy (yksi).

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Valioliiga