Bundesliiga

Bundesliigan mestaruustaistolle dramaattinen päätös: Dortmund suli kriittisillä hetkillä

Bayern Munchen

Bayern München varmisti lauantaina Bundesliigan mestaruuden. Tittelin kohtalo oli täysin auki ennen päätöskierrosta, mutta sarjakärjessä ollut Borussia Dortmund sössi omat mahdollisuutensa jäämällä 2-2 tasapeliin Mainzia vastaan.

Tämän piti olla Borussia Dortmundin vuosi pitkän kuivan jakson jälkeen. Edin Terzicin miehistö pääsi pelaamaan sarjan päätöskierroksen ottelun kotistadionillaan. Vastaan asettui Bundesliigan keskikastiin lukeutuva Mainz ja voitolla Dortmund olisi varmistanut mestaruuden.

Peli lähti isäntien kannalta murheellisesti liikkeelle, kun Andreas Hanche-Olse vei vieraat johtoon vartin pelin jälkeen. Dortmundin Sebastian Haller pääsi yrittämään pilkulta hetkeä myöhemmin, mutta tasoitus jäi syntymättä.

Kotiyleisön haaveet kokivat uuden kolauksen, kun Karim Onisiwo vei Mainzin kahden maalin johtoon. Dortmund otti tämän jälkeen pelin hallintaansa, mutta tauolle siiryttiin vieraiden 2-0 johdossa.

Tercizin suojatit hakivat täydellä höyryllä tasoitusta toisella puoliajalla. Raphael Guerreiro käynnisti joukkueensa kirin, joka jäi kuitenki vajaaksi.

Niklas Süle tasoitti lisäajan kuudennella peliminuutilla, mutta tasatulos tarkoittaa sitä, että omassa ottelussaan FC Kölnin voittanut Bayern München pääsee nostamaan Bundesliigan pystiä maalieron turvin.

Saksan mestaruus on Bayernille 11 peräkkäin.