Mestarien liiga

Real Madridin tähti jatkoi liekehtimistään – Napolin taktiikka ei onnistunut: “Tarkoituksemme oli sulkea keskikaista”

Jude Bellingham

Mestarien liigassa pelattiin tiistaina todellinen huippukamppailu, kun Napoli sai vieraakseen Real Madridin. Italialaisseuran hyvä alku suli ja Madrid haki lopulta pisteet 2-3 voittonsa myötä. Napolin valmentaja, Rudi Garcia avautui pelin jälkeen joukkueensa taktiikasta.

Napolin ja Real Madridin välisestä kohtaamisesta povattiin huikeaa jännitysnäytelmää. Sellainen siitä myös lopulta muodostui. Italialaiset saivat peliin täydellisen alun, kun Leo Ostigard huudatti kotiyleisöä ennen parinkymmenen minuutin täyttymistä.

Madrid reagoi kuitenkin nopeasti ja tuli tasoihin Vinicius Jr:n osumalla. Tasoitusmaaliin esityön tehnyt Jude Bellingham vei vieraat johtoon vielä ennen avauspuolikkaan päättymistä. Piotr Zielinksi toi Napolin peliin mukaan onnistuttuaan toisella puoliajalla rangaistuspotkusta.

Madrid nousi lopulta voittoon, kun Federico Valverden kova laukaus kimposi Napoli-vahti, Alex Meretin kautta verkon perukoille. Italialaisseuran manageri, Rudi Garcia myönsi tappion jälkeen, ettei pelisuunnitelma toiminut toivotulla tavalla.

Huikealla pelipäällä jälleen kerran olleelle Bellinghamille ei yksinkertaisesti löytynyt pysäyttäjää.

– Emme suojelleet keskustaa riittävästi. Tarkoituksemme oli sulkea keskikaista laitapelaajien tuen avulla ja pakottaa Madrid hyökkäämään laitojen kautta.

Lähde: Football Espana