Liverpool lunasti Valioliigan kärkipaikan takaisin itselleen – Helpolla se ei kuitenkaan tullut

Liverpoolin Darwin Nunez, Liverpool-Burnley, Valioliiga

Liverpool lunasti Valioliigan kärkipaikan takaisin itselleen kaatamalla lauantaina Burnleyn kotinurmellaan 3-1.

Ex-Manchester City kippari ja Burnleyn nykyinen manageri, Vincent Kompany, ei onnistunut pelaajaurallaan taivaansinisissä voittamaan Anfieldillä kertaakaan, eikä tilastot managerinakaan alkaneet kauniimmin.

Jürgen Kloppin miehistö joutui aiemmin tänään luopumaan sarjataulukon piikkipaikan Manchester Citylle, joka voitti Evertonin Erling Haalandin maaleilla 2-0. Punaiset kuittasivat piikkipaikan kuitenkin nopeasti takaisin itselleen.

Liverpool napsi vahvalla, joskaan ei parhaallaan, suorituksella Anfieldillä vierailleelta Burnleyltä kolme pistettä ja nousi taas Valioliigan sarjakärkeen. Aiemmin päivällä pelannut City on yhden ottelun vähemmän pelanneena kaksi pistettä perässä.

Diogo Jota avasi maalihanat Anfieldillä puskemalla isännät johtoon puolen tunnin pelin kohdalla. Burnley tasoitti kuitenkin puntit juuri ennen puoliaikaa Dara O’Shean puskulla.

Toisella puoliajalla Luis Diaz ja Darwin Nunez viimeistelivät kumpainenkin kerran, varmistaen isännille voiton.

Liverpool manageri Klopp oli voittoon tyytyväinen, mutta myönsi ettei se tullut helpolla.

– Peli oli todella vaikea tänään. Burnley aiheutti meille ongelmia ja meidän piti tehdä maalit oikeilla hetkillä, saksalaismanageri myönsi.

– Kyse ei ole vain kolmesta pisteestä. Et voi pitää varmuudella momentumia yllä loputtomiin. Yhdeksän päivää sitten pelasimme upeasti Chelseaa vastaan ja sitten hävisimme Arsenalille. Jokainen peli on aina uusi haasteensa.