Valioliiga

Guardiola hehkutti Cityn sankaria: “Ilman häntä emme olisi voittaneet tätä ottelua”

Kevin De Bruyne

Crystal Palace ja Manchester City iskivät yhteen lauantain valioliigakierroksella. Lontoon Selhurst Parkilla pelattu ottelu päättyi Citizensin 4-2 voittoon Kevin De Bruynen ollessa joukkueensa suurin sankari. Pep Guardiola hehkutti belgialaisen edesottamuksia.

Crystal Palace sai toivomansa alun Manchester Cityä vastaan, kun Jean-Philippe Mateta iski avaustahdit jo kolmen minuutin kohdalla. Iloa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Kevin De Bruyne tasoitti puntit hieman ennen varttitunnin täyttymistä.

City otti kenttätapahtumat haltuunsa entistä selkeämmin toisella puoliajalla. Rico Lewis vei vieraat johtoon heti jälkimmäisen nelivitosen alkajaisiksi ja Erling Haaland iski Cityn kolmannen reilun tunnin pelin jälkeen.

Joukkueensa avausmaalista vastannut De Bruyne paketoi pelin 4-1 osumallaan. Odsonne Edouardin loppuhetkillä syntynyt kavennus jäi Palacelle laihaksi lohduksi.

Citizens-manageri Pep Guardiola ylisti ottelun jälkeen kaksi maalia tehneen De Bruynen suoritusta.

– Ilman häntä emme olisi pystyneet voittamaan tätä ottelua. Puhumme managereista, mutta Kevinin kaltaiset pelaajat tekevät tästä pelistä helppoa, Guardiola julisti.

– Hän on ollut yksi Cityn historian parhaista pelaajista. Tällaisen tason ylläpitäminen yhdeksän vuoden ajan Cityssä on uskomatonta.