Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2024

Murskaavat karsinnat pelannut Portugali dominoi F-lohkossa? – Löytyykö Martinezin tähtisikermälle pysäyttäjää?

Jatkuuko Portugalin ilotulitus EM-kisoissa?
AOP

Portugali on F-lohkon ylivoimainen ennakkosuosikki pelattuaan loistavat karsinnat. Tšekki, Georgia ja Turkki pyrkivät laittamaan kapuloita lusitaanien rattaisiin ja ratkovat todennäköisesti toisen jatkajan paikan.

Roberto Martinez jätti työnsä Belgian peräsimessä pieleen menneiden Qatarin MM-kisojen jälkeen. Martinezin uskottiin olevan jo managerina menneen talven lumia, mutta hän on piiskannut Portugalin huimaan iskuun ennen Saksassa pelattavaa EM-turnausta.

Portugali oli koko karsintojen vakuuttavin joukkue voittamalla kaikki 10 otteluaan. Lusitaanit mättivät näiden pelien aikana peräti 36 häkkiä ja omissa soi vain kahdesti. Vaikka vastassa ei ollut Euroopan terävintä kärkeä, jätti Portugali iskukyvystään todellisen myrskyvaroituksen. Maa on noussut joissain ennakkoarvioinneissa kisojen suurimmaksi ennakkosuosikiksi, ja sen lohkovoittoa pidetään selviönä.

Tšekki, joka on kokenut arvokisakävijä, selvitti tiensä Saksan turnaukseen karsintalohkonsa kakkosena kerättyään kahdeksasta ottelusta 15 pistettä. Itsenäisenä valtiona Tšekin paras saavutus on vuoden 1996 EM-kisoista, jolloin maa ylsi hopealle. Tämän jälkeen on ollut hiljaisempaa, vaikka maa on selvinnyt mukaan jokaiseen lopputurnaukseen. Kolme vuotta sitten pelatuissa kisoissa Tšekki eteni pudotuspeleihin, joka on tälläkin kerralla realistinen tavoite.

Georgia on mukana EM-kisoissa ensimmäistä kertaa historiansa aikana. Ranskalaislegenda Willy Sagnolin valmentama joukkue ei varsinaisesti vilise nimimiehiä, mutta katseet kääntyvät etenkin Khvicha Kvaratskhelian suuntaan, joka lukeutuu Serie A:n parhaimmistoon omalla pelipaikallaan. Napolin laitahyökkääjältä tarvitaankin onnistumisia, sillä vastus alkulohkossa on äärimmäisen kova.

Turkki voitti oman karsintalohkonsa nappaamalla viisi voittoa kahdeksasta ottelusta. Muun muassa Kroatian ja Walesin edelle päätyminen oli oiva näyte Vincenzo Montellan miehistön iskukyvystä. Turkin eväät tuskin riittävät päätyyn asti, mutta sillä on hyvät mahdollisuudet selviytyä alkulohkosta jatkoon.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta EM-kisat 2024