EM-kisat 2024

Englanti voittoon vaikeuksien jälkeen! – Southgaten valinnat herättävät närää: “Missä ovat pelaajat, jotka voivat auttaa siinä?”

Rio Ferdinand

Englanti joutui tekemään täyden päivätyön sunnuntaina, kun Serbia kukistui tiukan taistelun jälkeen 1-0 lukemin. Entinen Kolmen Leijonan pelaaja Rio Ferdinand kritisoi Gareth Southgaten tekemiä vaihtoja.

Englanti lähti selkeänä ennakkosuosikkina otteluunsa Serbiaa vastaan, mutta kamppailusta muodostui lopulta pienten marginaalien taisto. Gareth Southgaten valmentama joukkue aloitti ottelun pirteästi ja painoi pelin painopisteen väkisin kohti Serbian päätyä.

Jude Bellinghamin upean puskumaalin jälkeen kaikki näytti hyvältä brittien kannalta Serbian näyttäessä täysin aseettomalta. Toisella puoliajalla ottelun kuva muuttui kuitenkin totaalisesti ja Serbia sai entistä paremmin juonesta kiinni.

Tasoituskaan ei ollut kaukana, mutta Jordan Pickford otti muutaman tärkeän torjunnan Englannin maalilla. Entinen Kolmen Leijonan puolustaja Rio Ferdinand ei ollut tyytyväinen Southgaten toisella puoliajalla suorittamiin vaihtoihin.

Southgate vaihtoi Conor Gallagherin Trent-Alexander Arnoldin tilalle ja otti Jarrod Bowenin sekä Kobbie Mainoon kentälle varsinaisen peliajan loppuhetkillä.

– Peli olisi täytynyt saada takaisin kontrolliin. Missä ovat pelaajat, jotka voivat auttaa siinä? Kobbie Mainoo ehkä, mutta hänet olisi voitu ottaa kentälle hieman aiemmin. He olisivat tarvinneet Cole Palmerin tapaisen pelaajan, jonkun joka haluaa palloa ja jolla riittää röyhkeyttä.

Lähde: Metro.co.uk