Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2024

Oliko tämä ele liikaa? – Turkin EM-sankaria uhkaa pelikielto

Espanja juhli EM-kultaa voittamalla Englannin
Unsplash

Turkin Merih Demiral vastasi joukkueensa molemmista osumista, kun Turkki kaatoi jalkapallon EM-kisojen neljännesvälierissä Itävallan eilen 2-1.

Miehen tuuletus toisen osuman jälkeen on nostattanut kovan kohun ja Euroopan jalkapalloliitto UEFA tutkii tapausta parhaillaan.

Demiral teki ottelussa toisen osumansa jälkeen käsillään merkin, joka liitetään Turkin äärioikeistolaiseen, Harmaat sudet -nimelläkin tunnettuun, Ulku Ocaklari -järjestöön. Saksalaistoimittaja Tobias Huchin mukaan käsimerkki on verrattavissa tervehdykseen, jonka natsisaksalainen voisi esittää.

Saksan sisäministeri Nancy Faeser tuomitsi eleen voimakkaasti ja kehotti UEFAa ryhtymään toimiin.

– Turkin äärioikeiston symbolilla ei ole sijaa stadioneillamme. Jalkapallon EM-kisojen käyttämistä rasismiin ei voi hyväksyä. Odotamme Uefan tutkivan tapauksen ja harkitsevan sanktioita, Faeser kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

Demiral itse ei eleestään ollut pahoillaan vaan paljasti toivovansa, että saa sen tekoon vielä uudestaankin turnauksessa tilaisuuden.

– Halusin tehdä sen [tuuletuksen], ja olen erittäin tyytyväinen sen tekemisestä, mies totesi muun muassa Ilta-Sanomien mukaan.

Mikäli upotus ei näy, näet sen täältä.

 

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta EM-kisat 2024