EM-kisat 2024

Englanti teki sen taas! – Hurjalla ratkaisulla EM-finaaliin

Englanti kaatoi Hollannin EM-kisojen välierissä
Unsplash

Englanti eteni toista kertaa peräkkäin EM-kisoissa finaaliin, kun se kaatoi viime hetken maalilla Hollannin turnauksen välierissä 2-1.

Ensimmäisellä puoliajalla Englanti pelasi vauhdikkaammin ja hyökkäävämmin kuin turnauksessa aiemmin. Toisella puoliajalla pelin kuva muuttui kuitenkin paljon, kun Englanti veti käsijarrua päälle ja Hollanti paransi omaa peliään huomattavasti.

Hollanti siirtyi ottelussa Xavi Simonsin upean laukauksen myötä seitsemännellä minuutilla johtoon. Harry Kane pääsi kuitenkin tasoittamaan tilanteen rangaistuspilkulta, kun VAR-tarkastelun jälkeen Englannille tuomittiin pilkku.

Pelin lopulla, vähälle peliajalle turnauksessa jäänyt, Ollie Watkins sai vastuuta isossa paikassa ja Aston Villa -tähti kiitti tilaisuudesta iskemällä Englannille voittomaalin lisäajan ensimmäisellä minuutilla.

Finaalissa Englanti kohtaa Espanjan, joka ei ole hävinnyt turnauksessa ainuttakaan ottelua.