Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Serie A

Roomassa ei odoteta Jose Mourinholta pokaaleja

Roomassa ei odoteta Jose Mourinholta pokaaleja
AOP

Jose Mourinholta ei odoteta Roomassa pokaaleja, ei ainakaan heti. Mutta mitä The Special Onelta sitten odotetaan?

Mourinho vahvistettiin tiistai-iltana AS Roman uudeksi päävalmentajaksi, vain muutama päivä Inter Milanin mestaruuden varmistumisen jälkeen. Ilmoituksen ajankohta ei liene sattumaa, sillä viimeksi Interin mestaruuteen onnistui johdattamaan kaudella 2009-10 juurikin Jose Mourinho. AS Roma pesti tulee kuitenkin olemaan portugalilaisvalmentajalle uudenlainen haaste.

Mourinholta löytyy uraltaan liuta merkittäviä saavutuksia: muun muassa kansallisen pääsarjan mestaruus neljässä eri maassa, kaksi Mestarien liiga mestaruutta sekä kolme Valioliigan mestaruutta. Uraan mahtuu kuitenkin myös pettymyksiä – portugalilainen on saanut lähtöpassit muun muassa Manchester Unitedista sekä vastikään Tottenhamista joukkueiden heikkojen esitysten vuoksi.

Isoja rahakkaita seuroja luotsannut Mourinho on tottunut työskentelemään supertähtien kanssa ja paistattelemaan parrasvaloissa. Suuret seurat ovat tuoneet mukanaan myös suuria odotuksia ja Mourinholta on odotettu ihmeitä useimmissa joukkueissa. Vaikka odotukset ovat eittämättä pitkässä juoksussa tälläkin kertaa korkealla, tulee Mourinhon pesti Roomassa olemaan luultavasti hieman erilainen. Supertähtiä ja parrasvalojen loistetta ei ole luvassa.

Koronakriisin keskellä myös AS Roma on ilmoittanut talousongelmistaan ja kertonut, että varaa isoihin pelaajahankintoihin ei tällä hetkellä ole. Lisäksi joukkueen suuri tähti Edin Dzeko lähtee seurasta sopimuksensa päätyttyä kauden lopussa.

Roomassa otettiin uutiset Mourinhon saapumisesta ilolla vastaan. The Special Onen odotetaan lopulta katkaisevan AS Roman yli vuosikymmenen kestänyt pokaaliton jakso, mutta realistista on kuitenkin olettaa, ettei mestaruuksia ole luvassa välittömästi. Seuran viimeisin pokaali on vuodelta 2008 Italian Cupista.

Tästä syystä Mourinholla on käsillään uudenlainen tilanne. Kun yhtälöstä on poistettu suuret paineet välittömistä tuloksista ja kalliit supertähdet, jää Mourinholle enemmän aikaa ja mahdollisuuksia keskittyä Rooman pelin kehittämiseen.

Roomalla on hyvä nuori pelaajamateriaali, jonka ympärille lähteä rakentamaan. Mourinhon tavoitteena on iskostaa voittamisen mentaliteetti nuoreen joukkueeseen. Edessä on seuran puolesta toivottavasti pitkäaikainen projekti ja yhteistyö Mourinhon kanssa. Pokaaleja odotetaan sitten tulevaisuudessa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Serie A