Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Veikkausliiga

KuPS taisteli alivoimalla jalkapallon Suomen Cupin mestariksi

KuPS taisteli alivoimalla jalkapallon Suomen Cupin mestariksi
AOP

HJK lähti puolustamaan mestaruuttaan Helsingin Olympiastadionilla lauantai-iltapäivällä Suomen Cupin finaalissa KuPS:aa vastaan. Äärimmäisen tiukassa ottelussa nähtiin dramaattisia käänteitä ja tunteikasta taistelua.

Joukkueet kohtasivat viikko sitten toisensa Veikkausliigassa. Tuolloin tiukassa kamppailussa maalipaikoilla ei juhlittu ja pisteet jaettiin lopulta. HJK:ta pidetään Veikkausliigan kauden suurimpana mestarisuosikkina sekä KuPS:aa joukkueen suurimpana haastajana, joten ennakkoasetelmat finaaliin lähdettäessä olivat kutkuttavat.

Puitteet uusitulla Olympiastadionilla olivat kohdallaan, vaikka nurmikenttä ei ihan tuliterässä ollutkaan. Ilman katsojia pelatussa ottelussa oli kuitenkin finaalin ansaitsemaa juhlan tuntua ja molemmat joukkueet taistelivat täydellä tunteella mestaruudesta.

Finaaliottelulle tyypilliseen tapaan ottelussa ei maalipaikoilla herkuteltu. Molemmat joukkueet pelasivat taktista peliä eikä riskejä liikaa otettu.

62. minuutilla KuPS:an Daniel Carrillo liukui nappulat edellä HJK:n Atomu Tanakan jaloille vaarallisesti ja sai ottelun toisen varoituksensa. Carrillo passitettiin siis suihkun puolelle ja HJK pääsi pelaamaan loppupelin miehen ylivoimalla.

Tasaväkisessä ottelussa pelattiin täydet 90 minuuttia ilman maalia, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan 30 minuutin jatko-ottelulla. Maalia ei kuitenkaan nähty koko 120 minuutin aikana, joten Cup voittaja ratkaistiin lopulta rangaistuspotkukilpailulla.

Luís Henrique oli ottelun epäonnen soturi, sillä kentälle juuri ennen jatko-ottelun päättymistä vaihdettu Henrique ei onnistunut laukomaan omaa rangaistuspotkuaan KuPS:an maalivahti Otso Virtasen ohi. Kaikki KuPS:an viisi rangaistuspotkun laukojaa onnistuivat ja näin kuopiolaiset pääsivät juhlimaan Cup mestaruutta.

Loppujen lopuksi noin tunnin alivoimalla pelannut KuPS taisteli täysillä loppuun asti ja pelasi uhrautuvasti koko ottelun. Jokainen pelaaja antoi kaikkensa kentällä ja joukkue juhli lopussa. 32 vuoden odotus Suomen Cupin mestaruudesta päättyi viimein ja KuPS varmistaa samalla itselleen ensi kauden Konferenssiliigan karsintapaikan. Täksi kaudeksi KuPS:aan siirtyneen valmentaja Simo Valakarin mukanaan tuomat uudistukset alkavat kantaa hedelmää ja joukkue ottaa valmentajan alaisuudessa jo ensimmäisen pokaalinsa.

Valakari summasi ottelun fiilikset pelin jälkeen onnellisena: “Aivan fantastista! Nyt tuotiin Suomen Cup kotiin ja se kertoo, mitä työtä seura on tehnyt, mitä pelaajia meillä on, ihan fantastista. Tämän takia sitä työtä on tehty.”

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Veikkausliiga