Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Valioliiga

Tilaisuuteen sopiva armoton tykki ratkaisi FA Cupin – Maalivahdin otteet omaa luokkaansa

Chelsea - Leicester FA Cup finaali
AOP

Leicester kohtasi Chelsean FA Cupin finaalissa ja voitti turnauksen historiansa ensimmäistä kertaa yhden komean maalin turvin.

Usein turnausfinaalit ovat varovaisia ja jännittyneitä näytöksiä kun joukkueet välttelevät riskejä. Eikä ensimmäinen tunti tälläkään kertaa ollut poikkeus.

Kuitenkin maalihanojen avauduttua näyttävällä tavalla 63. minuutilla avautui peli jännitysnäytelmäksi.
Leicesterin Youri Tielemans sai tilaa pallon kanssa, kun Chelsean puolustus pakitteli eteenpäin rynnivän belgialaisen mukana pysyäkseen. Tielemans kuitenkin yllätti kaikki, kun hän päätti vetää jo noin 25 metrin päästä maalilta.

Veto oli turnausfinaalin arvoinen ja lensi käsittämättömällä voimalla maalin yläkulmaan. Eikä maalilla torjuneella Kepa Arrizabalagalla ei ollut vedon estämiseksi mitään aseita.

Maalin syöttäjäksi merkattiin viime viikkoina vakuuttanut nuori laitapakki Luke Thomas, joka on kaupungin oma tuote.

Viimeiselle puolituntiselle Chelsea lisäsi löylyä ja hyökkääjiä kentälle. Paine Leicesterin päädyssä olikin hetkittäin kova, ja maalia juhlinut 2000 päinen Leicester fani-pääty hiljeni nopeasti paineen ja jännityksen kasvaessa.

Leicester-kapteeni Kasper Schmeichel muodostuikin sankariksi kentän toisessa päädyssä.

Ensin tanskalainen taittui erinomaisesti Ben Chillwellin matalaan vetoon. Hetkeä myöhemmin Chelsean akatemiakasvatti Mason Mount oli näkyvästi yllättynyt, kun hänen vetonsa ei löytänyt tietään verkkoon. Eikä ihme sillä torjunta oli ehdottomasti yhtä näyttävä kuin Youri Tielemansin maali.

Joten vaikka peli lähti hitaasti käyntiin, nähtiin finaalissa myös riittävästi turnauksen taikaa.

Mielenkiintoisesti joka kerta kun belgialainen on tehnyt maalin FA Cupin finaalissa on joukkue myös voittanut. Edellisillä kerroilla maalin tekijät ovat olleet Eden Hazard (2018) ja Kevin de Bruyne (2019).

Kumpikin joukkue kamppailee myös tiukasti top-4 sijoituksesta Valioliigasta ja sen takaamasta paikasta seuraavan kauden Mestarienliigassa. Joukkueet kohtaavatkin toisensa erittäin tärkeässä pelissä Valioliigassa jo ensi tiistaina. Sen pelin häviäjää uhkaa kärkinelikosta tippuminen, sillä Liverpool hengittää kärkinelikon niskaan todella läheltä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Valioliiga