Tottenhamin ongelmat jatkavat kasvamistaan – Eurooppa-liigakin näyttää epätodennäköiseltä

Ollie Watkins, Aston Villa

Tottenham Hotspursin ongelmat Valioliigassa jatkuivat, kun Aston Villa haki Lontoossa 1-2 voiton.

Ottelu kuitenkin herättää paljon enemmän huolia joukkueen tulevaisuudesta, kuin yksittäinen tappio antaisi alkuun ymmärtää.

Ensinnäkin Tottenham pääsi pelaamaan ensimmäisen kerran faniensa edessä 15 kuukauteen ja joutui kotifaniensa buuaamaksi ensimmäisen puoliajan ja loppuvihellyksen päätteeksi. Otteluun pettyneet fanit jäivät myös ottelun jälkeen osoittamaan mieltään joukkueen omistajia ja johtajia kohtaan.

Turhautumista on lisännyt niin joukkueen osallisuus European Super Leaguen perustamisyritykseen kuin mahdollinen tähtipelaaja Harry Kanen menetys tulevana kesänä.

Tottenhamin tappio ja West Hamin voitto West Bromwich Albionista, tarkoittaa myös, että joukkue on 3 pisteen päässä 6. sijasta. Jos West Ham kerää pisteitä viimeisestä ottelustaan Southamptonia vastaan, tarkoittaa se, että Tottenham ei myöskään pelaisi ensi kaudella edes Eurooppa-liigassa.

Ilman kovan luokan Europelejä onkin yhä epätodennäköisempää, että joukkue saisi pidettyä tyytymättömän Harry Kanen jolle kosijoita riittää.

Lupaava avaus kääntyi karvaaksi tappioksi

Tottenhamin päivä alkoi hyvin fanien laulaen ylistyslauluja Harry Kanelle ja Steven Bergwijnin tykittäessä komean maalin 8. minuutilla. Maali syntyi Bergwijnin riistettyä pallon Marvellous Nakambalta, juostuaan itsensä vapaaksi ja vetäen tarkasti ja kovaa.

Kotifanien ilo kuitenkin loppui lyhyeen kun Aston Villa aktivoitui maalin jälkeen ja Nakamba pääsi korjaamaan aikaisemman virheensä. Vasen laitapakki laittoi keskityksen boksiin ja Tottenhamin oma Sergio Reguilon laittoi pallon epäonnekkaasti ylänurkkaan.

Reguilon teki maalillaan historiaa, sillä tämä sattui olemaan Valioliigan 1000. oma maali.

Ennen puoliaikaa Ollie Watkins viimeisteli hyvin, tehden kauden 14. maalinsa. Ja näin Aston Villa siirtyi puoliajalle johdossa Tottenhamin buuatessa omiaan.

Hyvän ensikauden pelannut Watkins myös loi tilanteen hyvi. Ensin Watkins keräsi Reguilonin heikon purun. Tämän jälkeen hyökkääjä taisteli läpi Eric Dierin ja laittoi pallon varmasti alanurkkaan.

Hugo Lloris joutui lisäksi torjumaan hyvän Watkinsin vedon ottelun kummallakin puoliajalla. Jääkin nähtäväksi riittääkö tällaiset suoritukset Ollie Watkinsilta mahdollisesti jopa Englannin EM-kisajoukkueeseen.

Vaikka Tottenham hyökkäsi hyvin toisella puoliajalla, pystyi Emiliano Martinez pitämään joukkueensa pelissä ja lisäämään Tottenhamin ahdinkoa.