Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

22 rangaistuspotkua myöhemmin Eurooppa-liigalla uusi mestari!

Unai Emery voitti Eurooppa-liigan neljättä kertaa
AOP

Manchester United ja Villareal venyttivät Eurooppa-liigan finaalia pitkälle iltaan, vieden ottelun aina rangaistuspotkuille saakka.

1-1 lukemiin normaaliajalla päätynyt peli venyi maalittoman jatkoajan jälkeen rangaistuspotkuille. Eikä joukkueista tahtonut löytyä eroa vielä tässäkään vaiheessa.

Sen sijaan kummankin joukkueen jokainen pelaaja pääsi vetämään rankkarin, kunnes äkkikuolemassa vastakkain olivat enää maalivahdit.

Villarealin maalivahti Geronimo Rulli laittoi pallon ensin maaliin ja tämän jälkeen torjui David de Gean matalan rangaistuspotkun. Finaalissa siis nähtiin 21 peräkkäistä onnistunutta rankkaria, ja peli tullaankin ehdottomasti muistamaan tästä maalivahtien ratkaisemasta loppunäytelmästä.

Näin eeppiset rangaistupotkut ja Eurooppa-liiga finaali päättyivät 11-10 lukemiin Villarealin eduksi.

Tämä tarkoitti, että Unai Emeryn Villareal haki historiansa ensimmäisen Eurooppa-liiga voiton. Emerylle pokaalin nosto tosin on jo entuudestaan tuttua hommaa. Espanjalainen nimittäin nosti pokaalin jo neljättä kertaa valmentajana.

Emerylle Eurooppa-liiga finaali oli jo uransa 6. ja jos mies oli entuudestaan tunnettu Eurooppa-liiga spesialistina, on häntä tämän jälkeen vähintäänkin kutsuttava Eurooppa-liiga ekspertiksi.

Manchester Unitedille ja Ole Gunnar Solskjaerille finaali taas oli iso mahdollisuus lopettaa pokaaliton putki.

Unitedille tämä on jo neljäs vuosi ilman isoja palkintoja ja fanien turhautuminen alkaa olla tuntuvaa.

Ole Gunnar Solskjaerille on annettu aikaa ja rahaa rakentaa joukkuetta, mutta jossain vaiheessa miehen pitää myös korvata omistajien luottamus isoilla voitoilla. Tällä kertaa mahdollisuus kuitenkin meni ohitse vaikka manchesterilaiset lähtivät otteluun ennakkosuosikkeina.

Itse ottelu ei ollut klassikko

Turnausfinaali oli tunnusteleva ja varovainen pitkiä pätkiä. Gerard Moreno aloitti maalinteon ja kovan loppukauden pelannut Edinson Cavani pisti pelin tasoihin toisen puoliajan aluksi.

Kuitenkin tilanteita nähtiin harvakseltaan ja jatkoajalla hidas peli jäähtyi entisestään.

Kuitenkin rangaistuspotkukilpailu, joka venyi aina maalivahtien vetoihin saakka, ehdottomasti teki finaalista tilanteen arvoisen.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat