Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Siirtouutiset

Uusi Bruno Fernandes matkalla Valioliigaan? – Hyvä aivan kaikessa

Pedro Goncalves Valioliigaan?
AOP

Kun Bruno Fernandes siirtyi Sporting Lisbonista Manchester Unitediin rikastutti hän englantilaista jalkapalloa roimasta, mutta jätti Portugaliin ammottavan aukon.

Bruno Fernandesia on ollut ilo katsella englannissa, mutta luonnollisesti Euroopan ”6. kovin sarja” portugalilainen Primeira Liga jäi häntä kaipaamaan.

Ennen kaikkea Sporting Lisboniin jäi ammottava Bruno Fernandesin kokoinen aukko. Sporting Lisbon kuitenkin yllätti kaikki, kun 5 miljoonalla eurolla hankittu Wolverhampton Wanderers hylkiö täytti roolin mutisematta.

Nyt portugalilainen lupaava 22-vuotias nuorukainen Pedro Gonçalves on kiinnostava puheenaihe myös isojen seurojen takahuoneissa.

Eikä ihme sillä miehen johdolla joukkue haki Primeira Ligan mestaruuden ensimmäistä kertaa 20 vuoteen, ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja laittoi tyhille katsomoille useita komeita esityksiä.

Ensikaudella odottaakin todennäköisesti siirtyminen isompiin liigoihin ja seuraavaan palkkaluokkaan.

Portugalin liigaa ei aivan voi verrata ns. ”isoon viiteen”, mutta on se niiden kintereillä. Joten hyökkäävän keskikenttäpelaajan statistiikat antavat kyllä osviittaa siitä, mitä mies voisi tarjota muuallakin.

Tällä kaudella Gonçalvesin nimiin tuli Primeira Ligan jaettu maalikuninkuus 20. maalilla. Kuitenkin tapa millä nämä syntyivät, on merkittävämpi kuin itse luku.

Ensinnäkin miehen maaleista vain 2 syntyi pilkulta ja loput pelitilanteista. Näistä 11 syntyi vahvemmalla oikealla jalalla, 8 ”heikommalla” vasemmalla ja yksi puskusta.

Nuorukaisen taidot eivät kuitenkaan rajoitu monipuoliseen maalienteon arsenaaliin.

Gonçalvesia on kritisoitu syöttöjen puutteesta, sillä näitä syntyi menneellä kaudella vain kolme. Kuitenkin keskikenttäpelaaja loi 5. eniten maalintekopaikkoja ja myös 10 paikkaa, joista statistisesti olisi pitänyt syntyä maali.

Alhaiset syöttölukemat voisivatkin muuttua nopeasti, jos ympäriltä löytyisi laadukkaampia hyökkääjiä.

Ja kaiken tämän lisäksi hyökkäävä keskikenttäpelaaja oli myös kauden loppupuolella Primeira Ligan paras pallon riistäjä/ takaisin haltuun ottaja. Eli portugalilaisen palloton ja puolustava pelaaminen on myös omaa luokkaansa.

Ei olekaan ihme, että ainakin Liverpool ja Manchester United ovat kiinnostuneita Pedro Gonçalvesista josta saattaa tulla tulevaisuuden isoja nimiä.

Hintaa miehelle tulisi todennäköisesti 52 miljoonaa euroa.

Nähtävästi myös Wolverhampton Wanderers saisi osuutensa hänet myydessään tehdyn sopimuksen pohjalta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Siirtouutiset