Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Mestarien liiga

Chelsea ei ole enää altavastaaja – nuorukaisen ensimmäinen mestarienliiga-maali ratkaisi finaalin

Chelsea Mestarienliigan voittaja

Mestarienliigafinaali pelattiin Portossa ja pidemmän korren vei Chelsea, joka voitto Manchester Cityn lukemin 0-1.

Ottelun ratkaisijaksi nousi Chelsean historian kallein pelaaja Kai Havertz. Saksalaisen ura on lähtenyt Chelseassa hitaasti käyntiin, mutta mies on löytänyt tehonsa oikealla hetkellä.

Chelsea hyökkääjä oli pelannut jo 12 maalitonta Mestarienliiga peliä, mutta maalihanat aukesivat oikealla hetkellä, jalkapallon isoimmalla näyttämöllä.

Finaaleissa toki tunnetusti voi tapahtua mitä vain, mutta Chelsean altavastaaja asemaa on syytä alkaa pohtimaan uudestaan viimeistään nyt.

Manchester City lähti peliin ehdottomana suosikkina, mutta Chelsea haki jo kolmannen peräkkäisen voiton uusista Valioliigan mestareista.

Thomas Tuchelin miehistö nimittäin tiputti Manchester Cityn FA Cupista, tämän jälkeen voitti Pep Guardiolan miehistön Valioliigassa ja nyt myös Mestarienliigan finaalissa.

Ja kaikki tämä tapahtui noin 6 viikon sisällä.

Joukkueen kehitys Tuchelin alaisuudessa onkin ollut häikäisevää. Mies otti Chelsea pestin vastaan kesken kautta, kun Frank Lampardin johdolla joukkue oli tippunut keskikastiin. Joukkue kuitenkin nousi kärkinelikkoon.

Chelsea varmasti tuleekin jälleen olemaan yksi Euroopan pelätyistä voimista, eikä Tuchelin miehistöä voi enää arvioida altavastaajiksi missään pelissä.

Pep Guardiolan miehistövalinnat puhuttivat

Manchester Cityn kokoonpano oli hyökkäyspainotteinen. Eikä tämä ollut ihme, sillä oli odotettavissa, että Chelsea puolustaisi tiukasti.

Kuitenkin päätös jättää keskikentältä pois puolustava pelaaja, joko Fernandinho tai Rodri, puhutti jo ennen peliä ja näytti kostautuvan.

Ilman keskikentän ankkuria showta pääsi nimittäin pyörittämään Chelsean N’golo Kante. Ranskalainen pystyi määräämään pelin tahtia ja rikkomaan Manchester Cityn peliä. Chelsea pääsikin yhä uudestaan nopeisiin ja vaarallisiin vastahyökkäyksiin.

Tiukka viiden miehen puolustuslinja taas takasi sen, että Manchester City ei saanut kuin yhden heikon vedon maalia kohti. Ja tämänkin Edouard Mendy torjui vaivatta.

Kai Havertzin voittomaali taas syntyi Manchester Cityn puolustavien pelaajien vajeesta.

Chelsea käänsi pelin nopeasti omalta puoliskoltaan ja Mason Mountin syöttö puolesta kentästä löysi keskellä kenttää tyhjään tilaan juoksevan Kai Havertzin. Puolustus tehtävissä hyvin pärjännyt Ruben Dias oli kaukana pitämässä Timo Werneriä ja Oleksandr Zichenko jäi väärälle puolelle Havertzia.

Saksalainen juoksikin maalille ja akrobaattinen loikka Edersonin yli jätti tehtäväksi enää pallon laittamisen tyhjään maaliin.

Chelsea voikin lähteä kesälomille hyvin mielin uskoen nuoren kaartinsa vaan parantuvan ajan saatossa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Mestarien liiga